Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.05.2014.
09:53
B. Simonović - Vesti A

Vlast štiti ubice inspektora

Vrhovni sud Crne Gore ukinuo je i treću presudu osuđenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i naložio da se posle devet godina ponovo, po četvrti put sudi. Kao razlog je navedeno to što je Sudsko veće, koje je izreklo poslednju osuđujuću presudu, uvažilo ključne tačke optužnice, svedočenje Žarka Radulovića, suvlasnika hotela Splendid, kao i tada zaštićenog svedoka Zorana Vlaovića, koji nisu saslušani, već su samo pročitane njihove izjave, pa se zato proces vraća na ponovno suđenje.

Vrhovni sud Crne Gore ukinuo i treću presudu osuđenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i naložio da se posle 9 god. ponovo sudi (Ilustracija)
 

Vrhovni sud sa druge strane nije naložio da se i glavnooptuženi za ovaj zločin, Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović, koji su osuđeni na po 30 godina, puste iz zatvora. Porodica ubijenog Šćekića, prvenstveno otac Miraš, majka Milka i sestra Slavica, pa i mnogi drugi koji već devet godina pomno prate ovaj sudski proces, sumnjaju da je ovo samo uvertira, prvi korak ka definitivnom oslobađanju bilo kakve odgovornosti Šćekićevih ubica.

- Igraju se s nama. Milo Đukanović ne može da naredi da osude ovu bandu jer su to njegovi vojnici, što će reći da je on nalogodavac. Javno kažem, Milo i Aco Đukanović su naredili ubistvo mog brata i njegove ubice neće biti osuđene dok god su njih dvojica na čelu države. Mi smo nemoćni. Štrajkovaćemo glađu ili ćemo se zapaliti, jer ovo više ne možemo podneti i nećemo dozvoliti - kaže ogorčena Slavica Šćekić.


I otac ubijenog inspektora je takođe razočaran odlukom.
- Krv koju smo gazili pred kućom, gde su mi kukavički, na kućnom pragu, ubili sina, sad gaze sudovi. Devet godina nas muče, bolje da su i nas pobili - kaže očajni Šćekićev otac.


Presudom prvostepenog suda, trećom po redu, Boreta i Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, jer su organizovali ubistvo policijskog inspektora. Šćekić je, tvrdi tužilac, ispalio smrtonosni rafal u rođaka, a Vujadinović ga je nedaleko odatle čekao u kolima. Boreta i Bigović su uz to osuđeni i za podmetanje eksplozivnih naprava na gradilištu hotela Splendid, koje je prethodilo ubistvu Šćekića, kao i za pokušaj reketiranja Radulovića, suvlasnika tog hotela.

Kuću prodavali tri puta skuplje

Radulović je svojevremeno ispričao specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, da je preko svojih veza u policiji doznao da iza eksplozija na gradilištu Splendida stoji takozvani barski klan, te da to konkretno radi Alan Kožar za račun Borete i Bigovića. Oni su na taj način pokušali da reketiraju Radulovića i prisile ga da od Borete kupi kuću u blizini budućeg hotela, te da je plati dva i po miliona evra, iako ona vredi barem tri puta manje. Kad se učesnici ubistva dospeli u pritvor, Raduloviću je stigla poruka da će "platiti glavom" jer su zbog njega "razdužili Šćeku".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.05.2014. 10:16
Iza svih politički motivisanih ubistava u CG.Stoji MILO I ACO to zna bar devedeset posto stanovništva u CG su; sudovi, policija, vojska Milove sluge.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online