Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 13.05.2014.
21:37
Beta A

Vučić: Srpsku volim, BiH poštujem

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova današnja poseta Sarajevu nije nikakav otklon od Banjaluke i Republike Srpske i da sledi vreme novog poverenja između Srbije i BiH i neuporedivo bolje saradnje.

Vučić u prvoj zvaničnoj poseti Sarajevu
 

"Nema nikakvog otklona od Banjaluke. Poštujemo i volimo Republiku Srpsku ali poštujemo integritet BiH. Niko ne može da uništi Republiku Srpsku, ali poštujemo integritet BiH i smatramo da treba da postoji i da sa njom sarađuđemo i uspostavljamo poverenje", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije (RTS).

Premijer je istakao da je njegova poseta Sarajevu ispravna odluka "nekoga ko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku" države Srbije. "To je bio važan signal jer nam je BiH četvrti spoljnotrgovinski partner i jer tu živi veliki broj Srba", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da bi Vlada htela da vidi više biznismena iz BiH u Srbiji i istovremeno veće prisustvo Srbije u BiH.

"Konkretno smo zahtevali da možemo da učestvujemo po njihovom Zakonu o javnim nabavkama u prodaji naših sirovina i materijala u Kreka Banovići i da možemo da prodajemo naše vatrostalne materijale železarama u BiH", rekao je Vučić.

Dodao je da je zamolio da BiH ne donosi, po oceni Srbije, diskriminatorski zakon za proizvođače vina i piva, koji bi dramatično oštetio srpsku privredu, proizvođače i radnike.

Najavio je da će krajem juna i početkom jula biti održani sastanci sa predstavnicima država regiona pod okriljem EU.

"Tu ćemo razgovarati o zajedničkim projektima i dobijanju novca od EU. Koliko ćemo biti uspešni da zajednički to uradimo i ostvarimo korist za Srbe i građane Srbije, ali i za Bošnjake, Hrvate i Srbe koji žive u BiH, to je na nama i na tome koliko ćemo biti uspešni u tome da razmišljamo o budućnosti a ne da besmisleno trošimo vreme na prošlost oko koje ćemo se možda nekada dogovoriti, a možda nikada", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.05.2014. 21:59
Vucic: "Nema nikakvog otklona od Banjaluke. Poštujemo i volimo Republiku Srpsku ali poštujemo integritet BiH." To u prevodu definitivno znaci da za Vucicevu Vladu ne dolazi u obzir podrska Republici Srpskoj za njenom zeljom da se osamostali i otcijepi iz BiH. Dobro Vucicu, sad nazovi tvoje Bosove u Brisel i javi im da je tvoja misija "uspjesno zavrsena." Nisi ti dorastao Dodiku ni da mu casu vode doneses.
Utorak 13.05.2014. 22:09
Meni nije jasno samo jedno i to je kako je moguce da u nesretnoj zemlji Srbiji dolazi uvek gora vlast od predhodne i to se dogodi uvek kada mislimo da gore biti ne moze!
Utorak 13.05.2014. 21:37
Pa fino je govorio. Bio sam ubijeđen da će biti gori od Nikolića.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online