Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 29.04.2014.
16:20
Beta A

"Ko izda Rusiju biće proklet"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je danas oštru kritiku na račun premijera Crne Gore Mila Đukanovića zbog uvođenja sankcija Rusiji.

Mitropolit Amfilohije

Amfilohije je sa promocije knjige "Vratiti se Rusiji" podsetio na reči Svetoga Petra Cetinjskog iz njegovog zaveštanja i premijeru Đukanoviću poručio da treba pažljivo da ih pročita.

"'Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene.' To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji", rekao je Amfilohije.

Amfilohije je ocenio da je Đukanović takvu odluku doneo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca. "Bilo bi tužno i smešno da nije istinito. Sve smo mogli očekivati u Crnoj Gori, ali to nismo mogli očekivati", rekao je Amfilohije.

Kritike na račun crnogorskog premijera, nazivajući ga izdajnikom, izneo je i autor knjige "Vratiti se Rusiji" Leonid Rešetnjikov, koji je, inače, general, doktor istorijskih nauka i nekadašnji pripadnik obaveštajnih službi.

"Đukanović je veliki izdajnik istorijskog sećanja našeg naroda. Nikada u istoriji srpski narod, a crnogorski narod je deo srpskog naroda, nije bio protiv Rusije. To je velika izdaja za koju će odgovarati na Strašnom sudu", kazao je Rešetnjikov.

Pročitajte još:

Milo Đukanović

* Rusi spremaju osvetu Crnoj Gori?

* Crnogorci odgovorili Rusiji: Radimo u svom interesu

* Ruska packa Đukanoviću

* Smešna strana crnogorskih sankcija Rusiji

* ''Pravo je vreme da Crna Gora uđe u NATO''

POVEZANE VESTI

Utorak 29.04.2014. 16:26
+ Монтенеринци проклети сте +
Utorak 29.04.2014. 19:47
MonteneAmeroMarinac, Milo Đukanović, je pogazio riječi Petra I Petrovića. Čitava CG se sprda sankcijama. Svima je jasno da je Crna Gora danas vazalna tvorevina SAD-a i EU.
Utorak 29.04.2014. 17:22
Ovo da nije smesno bilo bi zalosno. Aman ima li ko da je imalo razuman da stavi nesto pametno sto covek moze da procita, a ne ovog papagaja koji nista drugo nezna nego da bulazni. Koga je jos na zemaljskoj kugli briga, da li ce Crna Gora u Nato i da li sankcije koje je Crna Gora uvela Rusiji stete Rusiji? To su banalne gluposti, to Rusija oseca kao da si iz Dunava, uzeo kap vode. I sad se naso Amfilohije Radovic da brani Rusiju. To je onaj sto je sa Kostunicom branio Kosovo u Beogradu, potparol "Nasih" ili kako se vec zovu oni sto su se grlili i ljubili sa Mitropolitem Amfilohijem i sirili bratstvo i jedinstvo, od velikog sirenja postali su topla braca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online