Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 23.04.2014.
10:35
jutarnji.hr A

Hrvatica koja je prevarila Hilari Klinton

Nova Bajamonti, 19-godišnja devojka rođena u Splitu, koja je do CNN-ovih vesti došla rasplakavši se pred Hilari Klinton i objavivši da živi u Njujorku kao "ilegalna useljenica", otvorenošću je postala vest dana.

Krokodilske suze lažne imigrantkinje: Nova Bajamonti

Devojka koja nema dokumenta, a hrabro je o tome progovorila, ganula je bivšu američku državnu sekretarku. Ali, Nova Bajamonti ne živi prosečan život ilegalnog useljenika u SAD-u. 

Šta se u međuvremenu dogodilo pa je odlučila da proplače pred Hilari Klinton? I da li se radilo o smišljenom spinu?


Splićanka plakala pred Hilari: Nemam papire od kad sam u SAD

  

Život u Americi

Nova Bajamonti ima svoj modni blog, radi kao stažista u časopisu Seventin - što odaje njen Linkedin profil - i sasvim sigurno ne strepi nad svojom egzistencijom i budućnošću kao prosečni ilegalni useljenik u Sjedinjenim Državama. Osim toga, na njenom Fejsbuk profilu piše da studira na Bruklin Koledžu. Priču su preneli svetski mediji, a Dejli Mejl napisao je da je Nova iz Splita koji je u Srbiji.

 

Model na snimanjima

Samo dve godine ranije, u intervjuu u kojem je pričala o svom američkom snu govorila je o druženju sa manekenkom Tajrom Benks te o tome kako je članica Lower Eastside Girls Kluba, neprofitne organizacije s ciljem odgajanja "samosvesnih, etičnih i preduzetnih žena lidera". Upravo je ovaj klub organizovao druženje sa Hilari Klinton. Sa Tajrom Benks učestvovala je u televizijskim emisijama Rejčel Rej i Kejti Kurik

Nova u Sansajdu, desetak minuta udaljenom od središta Menhetna, što je naročito smatrala važnim s obzirom da joj je, kako je tvrdila, "rokovnik pun obaveza i aktivnosti." Ilegalni useljenici obično nemaju toliko obaveza - glavne su im da se prehrane i da pripaze da ih neko ne legitimiše i ne deportuje.

Blog OMGitsnova piše od svoje 12. godine - ima 40.000 čitalaca, a pre nekoliko godina pokrenula je i svoj strim na Jutjubu, gde je objavljivala svoje susrete i razgovore sa slavnima. Osim toga, stažistkinja je Seventina, i to najmlađa, pisala je za portal časopisa i pisala nedeljni izveštaj za glavnu urednicu. Bila je angažovana i kao model na njihovom snimanju.

- Toliko sam srećna radi svega, da mi se čini da sanjam - napisala je na svom blogu.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.04.2014. 10:54
Red je da i KLJintonku neko prevari-ona laze, od svjetskih lidera do poreskih organa, svakoga zadnjih 50 i kusur godina.
Sreda 23.04.2014. 12:21
Dubrovnik nije ali ce biti.
Sreda 23.04.2014. 14:59
Gosp. Udar, da bi mogao diskutovati moras prvo znati ko si. Moras otici na grob svoga pradida i pitai ga od kojih sam ja. Kad dobijes odgovor naci ce mo se u Dubrovniku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online