Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 10.04.2014.
00:24
Vijesti A

PG: "Ništa, hvala" u kafiću košta pola evra

Podgorički kafić "Abraco" uveo je neobičnu poslovnu politiku da "neću ništa" ili čašu vode naplaćuje po pola evra.

Nema besplatnog sedenja i čaša vode
 

Ubrzo pošto su pod šifrom 119 u registar kasu ubacili "neću ništa", očito želeći da ostanu u zakonskim okvirima i da državi plate porez, u lokalu su se odlučili da i čašu "česmovače" naplaćuju 50 centi. Nesvakidašnja poslovna politika posledica je gužvi koju gimnazijalci svakodnevno prave u kafiću, koji se nalazi uz samo školsko dvorište.

Konobari Radomir i Boris tvrde da se đaci kod njih osećaju kao kod svoje kuće i da neretko donesu hranu i piće, čak i zakunjaju u foteljama. "Dođe njih desetak, troje naruči kafu, a ostali uvek kažu 'neću ništa'", rekao je Boris.

On ističe da je njegova ideja da se naplaćuje i "neću ništa". "Jednog dana sam razgovarao sa kolegom i rekao mu da bi bilo super da se 'neću ništa' naplaćuje pedeset centi", kazao je. Njihov razgovor, tvrde konobari, čuo je vlasnik Nikola Lakušić, kome se ideja dopala, pa je nova ponuda zaživjela u lokalu. Kažu da od tada gimnazijalci retko kada naručuju "neću ništa" i "čašu vode".

I gimnazijalci koji su prošle sedmice sedeli u bašti tvrde da im se dopada nova ponuda i da im ljubazni konobari čak ispunjavaju muzičke želje, dok piju kafu na velikom odmoru. Vlasnik Lakušić, pak, nije bio raspoložen za priču o nesvakidašnjoj ponudi, kratko kazavši: "Od te ideje više nema ništa".

Konobari tvrde da je priča o specijalnoj ponudi kafića prešla granice Crne Gore, nakon čega su imali i nove goste.

"Pre mesec, dva, jedan dubrovački list je napisao članak o nama, pa je već sutradan naš lokal posetila grupa od desetak ljudi koji su naručili 'neću ništa' ili 'čašu vode'", kazao je Radomir. Tvrdi da su račun platili bez pogovora i da su ih posećivali i narednih dana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.04.2014. 01:55
...sere mi se od njih...
Četvrtak 10.04.2014. 00:52
Десет Црногорских заповеди : 1. Човек се роди уморан и живи зато да се одмори 2. Љуби кревет свој као себе самога 3. Одмарај се дању да ноћу можеш спавати 4. Ако видиш некога да се одмара помозиму 5. Не ради- рад убија 6. Не чини данас оно што можеш сутра 7. Ради мање него што можеш, а оно што можеш пребаци на друге 8. У хладу је спас од одмарања још нико није умро . 9. Рад доноси болест - не умри млад . 10. Када зажелиш радити седни и причекај , видјет ћеш да ће те проћи .
Četvrtak 10.04.2014. 09:31
Nas su u Veneciji hteli da oceraju iz kafica jer smo samo po jednu kavu narucili... Doneli su nam kave i izjavili kako imamo 10 minuta da je popijemo i da moramo da odemo... Iako smo nameravali da odemo posle 20tak minuta, namerno smo ostali 3 sata... G***a kapitalisticka...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online