Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.03.2010.
12:00
M. Jakšić - Vesti A

D. Mužić: Nisam mogla više da gledam Mirine muke

Dijana Mužić iz Gline pojasnila je zašto je pomogla Srpkinji: "Pomogla sam ženi koja je preživljavala jedući bobice i ako je to moja krivica prihvatam je", rekla je Mužićeva koja je zamenik gradonačelnika Gline i predsednik Hrvatske narodne strane (HNS) u tom gradu.

Politika i humanost: Dijana Mužić

Dijana Mužić, lekar stomatolog, zamenik gradonačelnika Gline i predsednik Hrvatske narodne strane (HNS) u tom gradu, održala je u ponedeljak konferenciju za novinare na kojoj je reagovala na zahtev gradske opozicije predvođene HDZ-om da podnese ostavku zbog toga što je u izjavi "Vestima" upozorila na različite aršine kad se dodeljuje socijalna pomoć Hrvatima doseljenim iz Bosne i Hercegovine od onih koji se odnose na Srbe povratnike iz izbeglištva.


Izjava Dijane Mužić našem listu okarakterisana je kao njeno narušavanje ustavnog poretka Hrvatske i šovinistički gest prema Hrvatima naseljenim na glinskom području iz Bosne i Hercegovine.

Ako je to moja krivica, priznajem, pomogla sam Srpkinji Miri Grivi u predbožićno vreme, jer je preživljavala jedući bobice, a da je pre toga nisam upitala koje je nacionalnosti što očito smeta opoziciji, a delom i vladajućoj koaliciji u Gradskom veću.

Ako su se osetili prozvani u tom članku, ne zaboravimo da funkcije i bavljenje politikom imaju i svoju težinu i odgovornost - rekla je Dijana Mužić, ne štedeći pri tom ni predsednika gradskog veća, bez obzira na to što njena stranka sa njegovom deli vlast.

Podrška centrale

 

Mira Hacek

Konferenciji za novinare prisustvovala je i Mira Hacek, predsednik HNS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji i zamenik župana Sisačko-moslavačke županije.


- HNS daje punu podršku radu naše glinske podružnice. Posebno kad je reč o tako osetljivim i za ljude važnim pitanjima kao što je njihova egzistencija. A to znači i socijalna pomoć koja je u toj opštini na žalost mnogima potrebna - istakla je Mira Hacek.


Ona, naime, smatra da joj je kao svom zameniku morao dati podršku i predsednik gradskog veća. Mužić je dodala kako je Mira Griva jedina Srpkinja u selu Maja, bez ikakvih primanja i u nemogućnosti da se prehrani i preživi bez tuđe pomoći, te da je inicijativu za pomoć toj ženi pokrenuo njen prvi komšija Milan Kosić, potpredsednik Podružnice HNS-a u Glini.


Upravo zbog toga što je častan čovek, nije mogao preko ograde da gleda svakodnevne muke i borbu za preživljavanje jedne Srpkinje u čisto hrvatskom selu. Na njegovu inicijativu Podružnica HNS-a u Glini, odnosno članovi predsedništva, prikupili su novčanu pomoć i pomogli gospođi da preživi zimu - istakla je Dijana Mužić.


Ona je naglasila da ne deli ljude prema veroispovesti i nacionalnosti već da u osobi prvenstveno gleda čoveka i Božje biće kojem u ovakvim situacijama trebaju pomoć, topla reč ili jednostavno savet.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online