Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.04.2014.
15:16
Srna A

Mladića pregledaju ruski doktori

Generala Ratka Mladića će u toku aprila u pritvoru u Haškom tribunalu pregledati grupa ruskih lekara, rekao je Srni njegov advokat Branko Lukić.

Pregled lekara da bi mogao da prati nastavak suđenja: Ratko Mladić
 

"Svi znamo da je loše njegovo zdravstveno stanje. General ne može da prati pet dana u sedmici suđenje, uprkos tome što je sud naložio. Treba da dođe jedna grupa ruskih doktora koja treba da proceni da li on uopšte može da prati suđenje i koliko dana maksimalno može da provede u sudnici. To bi trebalo da se desi u aprilu", precizirao je Lukić.

On je naveo da će Mladića pregledati samo ruski doktori, među kojima će biti neuropsihijatar, psiholog i kardiolog. Prema njegovim rečima, oni imaju dozvolu da posete Mladića i sada se samo radi na detaljima kada da dođu.  "Znaju se doktori. General će da ih primi. Samo treba da se utanače neki detalji", dodao je Lukić.

On je napomenuo da će Mladićeva odbrana početi 13. maja izvođenje dokaza, mada je tražila da ne počinje pre 13. juna. "Ne znam da li ćemo uspeti sada sve da kompletiramo, ali počećemo sa onim šta imamo, pa ćemo da idemo dalje i da se prestrojavamo u hodu", rekao je Lukić.

Pročitajte još:

Pokolj na Markalama

* Svedočenje Alijinog telohranitelja (1): Ubijali smo svoje da optužimo Srbe

* Svedočenje Alijinog telohranitelja (2): Kriminal bez vere i granica

* Svedočenje Alijinog telohranitelja (3): Istina o Markalama

On je naveo da odbrana radi na spisku svedoka i da ima argumente koji se do sada nisu mogli čuti. "Niko do sada nije branio generala Mladića i neke stvari nisu bile ni zanimljive za neke druge branjenike. Da nemamo ništa novo, ne bi bilo dobro", rekao je Lukić.

Prema njegovim riječima, slučaj "Markale" se "stalno razvija" i što se duže radi sve se više pokazuje da je to sve planirano i podmetnuto od vlasti u Sarajevu.

"Svako sledeće suđenje otkriva nove činjenice, tako će biti i kod nas", dodao je Lukić, navodeći da će odbrana i dalje "napadati i broj žrtava u Srebrenici", kojim se spekuliše.

POVEZANE VESTI

Petak 04.04.2014. 15:23
ЖИВЕО СРПСКИ ХЕРОЈ РАТКО МЛАДИЋ РАТКО МЛАДИЋ је створио РЕПУБЛИКУ СРПСКУ Хоћемо СРПСКОГ ХЕРОЈА РАТКА МЛАДИЋА да се врати у Србију,бранио је Српски народ .
Subota 05.04.2014. 00:37
Taj od iskona pokvareni zapad ka kojem nažalost teži većina papaka sa ovih prostora više je imao razumjevanja i samilosti za naci-zločince iz drugog sv. rata nego za nedužne Srbe koje drži u svojim kazamatima.Nekad su spaljivali nevine žene kao vještice danas to isto rade Srbima,ali neprijateljima da oprostiš a ne zabvoraviš što nemožeš da učiniš za ove naše "EU nema alternative".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online