Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 23.03.2014.
13:46
Srna A

"Ne podrivam Vučića i Vladu Srbije"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je kao besmislenu ocenu SDS-a da on podriva Vladu Srbije i Aleksandra Vučića i naglasio da su odnosi legitimno izabranih organa Srpske sa Vladom Srbije bili i ostaće više nego korektni u cilju prosperiteta srpskog naroda sa obe strane Drine.

Saradnja za dobrobit Srba sa obe strane Drine: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić
 

"To je još jedna besmislica kojom se već duže vreme služe određene političke opcije koje ne mogu na izborima da dobiju podršku koju priželjkuju njihovi finansijeri", rekao je Dodik i dodao da on izbore očekuje s nestrpljenjem i velikim optimizmom.

Dodik je izjavio za beogradski dnevnik "Kurir" da on sigurno nije po volji političkim subjektima koji bi da prekrajaju Dejton bez srpskog naroda i oduzimaju mu ono što je mukotrpno stvarano, te poručio da će nastaviti da brani Srpsku.

Nije me iznenadio uspeh Vučića na izborima

Dodik je istakao da nije iznenađen rezultatima izbora u Srbiji i da je uveren da će Aleksandar Vučić uspeti efikasno da sprovede politike za koje je dobio podršku.

"Sva istraživanja i prognoze su ukazivali na ubedljivu pobedu SNS-a i Vučića i na kraju se to i obistinilo. Građani Srbije su plebiscitarno dali podršku politici koja se bazira na pravdi i reformama. Čestitao sam Vučiću na izbornom rezultatu i uveren sam da će politike za koje je dobio podršku uspeti efikasno da sprovedu u život", rekao je Dodik.

"Njima mogu da obećam da im i dalje neću biti po volji, jer ću nastaviti da branim Srpsku i svakog njenog građanina", rekao je predsednik Srpske i podsetio da je nedavno dobio jednu od najvećih nagrada odlikovanje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Kada je reč o hapšenju optuženog za šverc droge Darka Šarića, Dodik je ocenio da ovaj čin podiže ugled Srbije u svetu, a to, kako je rekao, za Srpsku može da ima samo pozitivnu konotaciju.

"Mi u Republici Srpskoj sproveli smo procese oduzimanja imovine sudskim putem od ljudi koji su bili u bliskim vezama sa Šarićem. Poznat je slučaj 'Šećerane' iz Bijeljine, koja je sada u državnom vlasništvu i u toku je proces i program njenog ojačavanja", istakao je predsednik Srpske.

Dodik nije želeo da precizira da li su se službe Republike Srpske bavile tim slučajem, jer su, kako je pojasnio, neki procesi još u toku, ali je naglasio da je policija Republike Srpske aktivni učesnik u borbi protiv kriminala, ne samo u Republici Srpskoj nego u cijelom regionu.

Govoreći o saradnji sa državnim vrhom Srbije, konkretno sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, Dodik je naglasio da je za njega najbitnije da taj odnos bude konstruktivan i obostrano koristan.

"Sarađujem s predsednikom Srbije, a to je čovek koji se neposredno bira i čiji je legitimitet nesporan. Nekada je to bio Boris Tadić, danas je to Tomislav Nikolić, a za mene i Republiku Srpsku najvažnije je da s državom, koju poslije Srpske najviše volimo, imamo konstruktivne odnose koji predstavljaju garant očuvanja srpske državnosti sa ove strane Drine, i to prvi put u istoriji", poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.03.2014. 13:49
Dušmani bi pod tuđim nalozima da zavade.
Nedelja 23.03.2014. 15:09
Зашто Вучић не тражи да изађе из затвора Српски херој РАТКО МЛАДИЋ , ШЕШЕЉ .....и сви остали недужни Срби .Зашто СНС , ДС не тражу да се бране Срби са слободе. Не траже зато што раде за запад. 5 октобра на власт су дошли домаћи издајници.
Ponedeljak 24.03.2014. 22:25
Додик је борац и смета свим странкама у РС. Изјаве СДС-а управо говоре да низашта нису способни, осим да траћају!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online