Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.03.2014.
17:06
Ž. Marković - Vesti A

Demonstranti hteli da pale i u Srpskoj

Dva člana jedne nevladine organizacije iz Republike Srpske, koje je saslušala Federalna uprava policije zbog nasilnih protesta i paljenja u Sarajevu 7. februara, rekli su da je bilo organizovano i paljenje jedne zgrade institucije Srpske, ali to se nije dogodilo jer je sprovođenje tog plana sprečila Policija Srpske.

Rušilački scenario i za srpski entitet
 


Ovo je juče objavio banjalučki "Glas Srpske" pozivajući se na dobro obaveštene izvore bliske istrazi. Navodi se da su saslušane vođe nasilnih grupa demonstranata Adnan Solaković i Nermin Hodžić, ali da se još ne zna za šta bi se oni mogli teretiti. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić naveo je da istraga o napadu na Predsedništvo BiH daje rezultate i da će uskoro u javnost biti iznesena imena onih koji će biti terećeni za terorizam i nasilno rušenje ustavnopravnog poretka.


Informacije da su huligani iz FBiH hteli da napadnu neku od zgrada institucija u Republici Srpskoj ne iznenađuje nikoga u Banjaluci jer se već nedeljama može čuti priča da su pojedine grupe demonstranata pokušale da proteste prenesu van granica FBiH, ali da je to Policija Srpske osujetila.

Direktor Policije RS Gojko Vasić

Prema saznanjima "Vesti", Policija Srpske je u poslednjih mesec dana mnogo budnija, a preduzete su i neke konkretne mere. Direktor Policije RS Gojko Vasić potvrdio je nedavno da je zbog opšteg stanja u zemlji i situacije u Federaciji BiH Policija RS pojačala svoje aktivnosti. Policajcima je sugerisano da budu u pripravnosti ako se bude ukazala potreba za njihovim angažmanom. To je poslužilo nekim opozicionim strankama da ustvrde kako se policija sprema da brani vlast od naroda. Međutim, Gojko Vasić je to kategorički demantovao.


- Naše aktivnosti su pojačane i one se planiraju u skladu sa bezbednosnim procenama. Zamislite da nakon svega što se dogodilo u Federaciji BiH mi ne preduzmemo ništa. Onda bi nas te iste stranke i političari prozivali da ne radimo ništa. Zaduženi smo za bezbednost i upravo se time i bavimo. Na koji način to radimo i kakve su procene policije, to je naša stvar i naša procena - rekao je Vasić.


On je potvrdio da je 7. februara, kad je u Sarajevu gorela zgrada Predsedništva BiH i drugi objekti, policija u Srpskoj pojačala svoje aktivnosti prema entitetskim granicama.


- Razne kriminalne grupe takve situacije koriste kako bi pljačkali i vršili razna krivična dela. To ne smemo dozvoliti i zato pojačavamo naše aktivnosti i u tome ne vidim ništa sporno - rekao je Vasić.

 

Na meti Doboj i Istočno Sarajevo?

Do zvanične informacije o tome koje zgrade u Srpskoj su trebale da budu meta demonstranata iz FBiH juče nije bilo moguće doći. Spekuliše se da su u pitanju neki objekti blizu međuentitetske linije, pre svega, u Doboju i Istočnom Sarajevu, a postojale su informacije da je određena grupa huligana tokom nemira krenula prema Doboju, ali da je zaustavljena na međuentitetskoj liniji.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.03.2014. 23:49
Bih je stvorevina poput zivog mrtvaca i ako nastavi da zivi bice zlokobna za okolinu. Nerazumem kome bi mogao da smeta Deda Mraz
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online