Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 03.03.2014.
13:30
Beta A

Hrvati: Srbija negira zločine

Zastupnici Hrvatske tvrdili su danas, na početku glavne rasprave u sporu sa Srbijom po međusobnoj optužbi za genocid, da će dokazati da je njihova tužba zasnovana i da su vlasti u Beogradu odgovorne za genocid nad nesrbima u Hrvatskoj.

Na početku glavne rasprave u sporu sa Srbijom po međusobnoj optužbi za genocid, Hrvatska tvrdi da će dokazati da je njihova tužba zasnovana
 

Glavna zastupnica Hrvatske Vesna Crnić-Grotić rekla je da je SRJ, pod vođstvom Slobodana Miloševića organizovala, podstakla i počinila "genocindu kampanju" u Hrvatskoj, u nameri da "delimično ili potpuno uništi" tamošnje nesrpsko stanovništvo.

Miloševića je označila kao kreatora te "kampanje". Ideja Velike Srbije, kazala je Crnić-Grotić, pokrenuta je 1986, a od 1990. je Milošević, zajedno sa svojim saradnicima, uključujući Vojislava Šešelja i Željka Ražnatovića-Arkana, pokrenuo je "genocidnu kampanju" u Hrvatskoj. Počela je "govorom mržnje protiv Hrvata" koja je "otvorila vrata genocidnim aktima". Kao ilustraciju tih akata, hrvatska delegacija prikazala je sudijama snimak uništenog Vukovara.

Posle pada Miloševića, uprkos pregovorima o "pravičnom rešenju" sa novim vlastima u Beogradu, "mnogi politički lideri u Srbiji...ostali su uporni do današnjih dana u negiranju" zločina u Hrvatskoj, tvrdila je hrvatska zastupnica, precizirajući da hrvatske vlasti još tragaju za 864 nestale osobe, kao i za mnogim kulturnim dobrima.

"Pokušali smo više puta, ali nove vlade u Srbiji ostale su nevoljne da se suoče sa istinom", naglasila je Crnić-Grotić i navela primer predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji "odbija" da prizna da je u Srebrenici u julu 1995. počinjen genocid, "uprkos presudi ovog suda". Crnić-Grotić je primetila i da se Nikolić nije odrekao svoje povezanosti sa Vojislavom Šešeljem.

Zastupnica Hrvatske tvrdila je i da Srbija "traži utočište" u činjenici da niko nije bio optužen, ni osuđen za genocid u Hrvatskoj pred Haškim tribunalom. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.03.2014. 13:39
A najveci zlocin Srba je njihovo postojanje. E to je sad vec genetski kod mrznje koji je srbokatolickim hrvatima usadio hirurg koji se zove Vatikan. Војвода Живојин Мишић о Хрватима: 'То је најодвратнија фукара на свету, која се не може зајазити ничим што би јој се понудило. Ти су људи сви одреда, прозирни као чаша, незајажљиви и у толико мери лажни и дволични да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи.' Ovo je pismeni izvestaj Zivojina Misica Kralju Aleksandru posle obilaska Zagreba, Varazdina, Karlovca, Susaka i drugih mesta
Ponedeljak 03.03.2014. 14:11
Glavna zastupnica Hrvatske Vesna Crnić-Grotić rekla je da je SRJ, pod vođstvom Slobodana Miloševića organizovala, podstakla i počinila "genocindu kampanju" u Hrvatskoj, u nameri da "delimično ili potpuno uništi" tamošnje nesrpsko stanovništvo. **************************************************** Srbija htjela da unisti Hrvate u potpunosti u Hrvatskoj - tako su zapoceli Hrvati proces na sudu - kakva je ovo suluda, smijesna i neozbiljna optuzba ..ovi su zreli apsolutno za ludnicu!
Ponedeljak 03.03.2014. 14:05
Vi ste Jastrebarsko,logor u Sisku,logor u Metajni gde su klana deca nazvali ''prihvatnim centrima''.Jasenovac,Stara Gradiška,Djakovo,Gospić,Jadovno,Lepoglava,Danica na Koprivnici,Tenje,Kerestinac,Krušica(kraj Travnika)gde ste ljudima vadili oči,klali,sekli ekstremitete,bacali žive u jame...nazvali ''radnim logorima''.Još se čuva u Banjalučkom muzeju testera kojom ste 1942.odsekli glavu Branku Juginću,mladiću iz Bosanske Gradiške.Vaših zločina su se gnušali SS oficiri..A u 90-tim,Knin,Banija,Glamoč,Grahovo,Pakrac,su mesta gde ste neumorno prolivali Srpsku krv.Svaka kost koju ste slomili maljem iz jame vapi za pravdom Božjom.Svaka kazna za vas je mala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online