Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 28.02.2014.
17:27
dnevno.hr A

Hrvati predlažu: Ukrajinci, bacajte na Ruse naše poluraspadnute migove!

Hrvatska javnost je očigledno ogorčena što su vlasti u toj državi odlučili da remont hrvatskih MIG-ova povere Ukrajini. Mediji u Hrvatskoj osuli su paljbu na vlasti u Zagrebu zbog ove odluke što pokazuje i tekst jednog hrvatskog novinara.

Foto: ilustracija
 

Naime, kako navodi u svom tekstu, remont hrvatskih borbenih aviona koji je u toku u Ukrajini, postaće primer budućim generacijama na kojem će se učiti: ovako se ne rade stvari! Čudna odluka hrvatskih vlasti da remont dodele zemlji koja nije članica NATO i u tom ima vrlo malo iskustva, pokazala se potpuno promašenom, navodi ovaj hrvatski novinar na jednom portalu.

Pročitajte još:

* Hrvati u neverici: Ukrajinci im dali migove u bojama srpske avijacije!

Ukrajinu već mesecima tresu neredi i pitanje je kada ćemo i hoćemo li uopšte dobiti MiG-ove sa remonta. A kada i dođu, veliko je pitanje u kakvom će stanju biti.

Iz Ministarstva obrane u sredu su se HRT-u opravdavali da je ukrajinska ponuda bila najjeftinija, da im se neće platiti dok ne obave posao i da su za kašnjenje krivi kooperanti. Tvrde da je hrvatsko nebo sigurno, iako ga nadgledaju samo tri borbena aviona. Josip Štimac, bivši komandant hrvatskog ratnog vazduhoplovstva izrazio je mišljenje kako Hrvatska s Ukrajinom treba da raskine ugovor o remontu.

"Očito nekom smeta da Hrvatska ima sposobnost odbrane vazdušnog prostora. Od toga nisu odustali ni Italijani, ni Mađari, sutra neće odustati ni Srbi", rekao je Štimac.

Hrvatski avioni su na remontu u Odesi, najvećoj ukrajinskoj luci na Crnom moru. Tamo se, piše vojni analitičar Igor Tabak nalazi hrvatski tim od petero ljudi. Za njihov boravak i rad u Ukrajini hrvatski građani plaćaju im dnevnice. Oni kontrolišu sprovođenje remonta i modernizacije aviona pa ministarstvu dostavljaju redovne izveštaje.

"I dok je kopneni put nešto duži, ruska mornarica bi u slučaju eskalacije sukoba u Ukrajini do Odese morskim putem stigla vrlo brzo. Ukrajinci bi tada, u nedostatku boljeg oružja, mogli da se posluže poluraspadnutim hrvatskim MiG-ovima i da in onda bacaju na Ruse. Nešto je trulo u gradu Odesi. U ovom ukrajinskom gradu upravo se raspada - hrvatsko vojno vazduhoplovstvo", zaključio je hrvatski novinar.

POVEZANE VESTI

Petak 28.02.2014. 20:02
Hrvatska javnost ocigledno ne prati gradivo dovoljno na casu. Koja bi to NATO drzava prihvatila da im remontuje MIG-21 sem mozda Rumuna .Prosle godine su remontovali jedan kod Rumuna pa je nesretni pilot izgubio poklopac kabine u letu a posle opravke ta glupost se ponovila. Kapacitete za remont i to sa nekim sertifikatom i garancijom imaju jos jedino Rusija i Ukrajna ali Rusi nisu izrazili nikakvu zainteresovanost za remont njihovih migova tako da je Ukrajna jedina zemlja gde se mogu jos remontovati. Sada ce verovatno i ovaj posao biti doveden u pitanje a postojace i opravdana sumnja u kvalitet uradjenog posla ,opet kazem ako uopste bude uradjen.
Subota 01.03.2014. 01:13
Rusi su sami krivi sto su poslusali Broza i postedeli ih 44' umesto da ih sravne sa zemljom kako su trazili njihovi generali. Sada trebaju da ih gadjaju govnima, to jest 'hrvatima'.
Petak 28.02.2014. 22:37
Braći Rusima bacati Vodku!! To je najbolji lijek za njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online