Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.02.2014.
13:55
Ž. Marković - Vesti A

SDS: Dodik minira Vučića

Naizgled protokolarna poseta lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice Andrićgradu bila je povod za novi politički rat u Srpskoj u koji se, manirom iskusnog političara, uključio i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Stari prijatelji: Milorad Dodik, Vojislav Koštunica i Emir Kusturica u Andrićgradu
 

Dolazak Koštunice u Andrićgrad za mnoge je bio iznenađenje, iako je to mesto dosad posetilo mnogo, kako zvaničnika i političara, tako i glumaca i sportista iz Srbije.

Činjenica da ga je tamo ugostio Milorad Dodik, lider SNSD-a, posebno je zasmetala Srpskoj demokratskoj stranci koja se oglasila saopštenjem u kome je ocenjeno da se "privatni projekat Emira Kusturice koji finansiraju građani Republike Srpske, po ko zna koji put, koristi za političku promociju Milorada Dodika".

Hvalospev bivšem premijeru

Milorad Dodik je izjavio da je Vojislav Koštunica bio među prvima koji je podržao ideju izgradnje Andrićgrada.
- Drago mi je što sada možemo da pokažemo da nismo tada pogrešili i da se nismo prevarili kad smo procenjivali naše mogućnosti da sve ovo uradimo u kratkom roku - istakao je Dodik.
Emir Kusturica je rekao da sa Koštunicom deli divno iskustvo u vreme kada je bio predsednik Vlade Srbije.
- Tada smo Mokru Goru formirali kao park prirode i tako je odbranili od invazije divljeg kapitalizma koji je u toj fazi razvoja Srbije bio glavni problem - rekao je Kusturica.

- Nažalost, ovaj sastanak u jeku izborne kampanje u Srbiji pokazuje da Milorad Dodik nije naučio lekciju s prošlih izbora kada se otvoreno i na najgrublji način mešao u izborni proces dajući bezrezervnu podršku Borisu Tadiću. Milorad Dodik je ponovo pokazao dvoličnost svoje politike. Dok sa jedne strane ne bira sredstva da se dodvori i slika sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom vladajućeg SNS-a Aleksandorm Vučićem, s druge strane ispod žita na sve načine želi da potkopa aktuelnu vlast u Srbiji - kažu u SDS-u.


U oštro intoniranom saopštenju navedeno je da "imajući u vidu Dodikove veze sa tajkunima u Srbiji i milionima koji su iz Republike Srpske izneseni, jasno je da mu ne odgovara nikakva vlast u Srbiji koja za prioritet ima borbu protiv korupcije i kriminala".


- Mešajući se na ovakav način, Milorad Dodik je ponovo doveo u pitanje odnose institucija Srbije i Republike Srpske i još jednom pokazao da funkciju predsednika Srpske shvata kao privatno vlasništvo koje koristi za stranačke i lične svrhe - tvrde u SDS-u.


Usledio je žestok odgovor Emira Kusturice koji je pokazao da odlično pliva u političkim vodama, i to na tragu politike koju zastupa Milorad Dodik. On je, naime, optužio lidera SDS-a Mladena Bosića da očigledno želi da postane deo međunarodnog aranžmana za rušenje Republike Srpske.


- Kako drugačije tumačiti njegove neistinite tvrdnje o Andrićgradu, zajedničkom projektu Srbije i Republike Srpske, koga naziva mojim privatnim posedom? Cilj i namera Andrićevog instituta jeste da učini boljom i Srbiju i Republiku Srpsku. Bosić koji je na sastanku kod Aleksandra Vučića u Beogradu, kome je prisustvovao i Milorad Dodik, obećao da neće rušiti legitimnu vlast na ulici, a odmah po povratku u Banjaluku tražio je vanredne izbore. Tim potezom sam pokušava da ruši integritet Vučića za šta optužuje Dodika, Koštunicu i Andrićev institut - rekao je Kusturica.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.02.2014. 17:10
Dobro nam došo Vojislave Srbine u Republiku Srpsku ! Dodik ne minira Vučića, već Vučić minira RS...., kao što je minirao i KiM !
Utorak 25.02.2014. 14:14
Vazno je da se mi Srbi ne slozimo, da nismo jedinstveni i da podmecemo jedni drugima nogu. Onda nije mnogo pogresio Mesic kad je rekao da nas treba ostaviti da sami sebe unistimo. Ne treba nam treci. Mozda jesmo na neki nacin sveti narod, ali smo i prokleti. Pa sa kim ce Srska Republika naci zajednicki jezik, ako ne i sa zvanicnom Srbijom?
Utorak 25.02.2014. 16:52
RS. i jest dodikova drzava i onih kao sto je i on.a mi smo njegove koke koje kleknu da nas pijevac gazi.naso kusturicu i slicne da vodi politiku.pored slijepog naroda moze svako da vodi politiku.uh samo uh.sta nas sve jos ceka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online