Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.02.2014.
20:03
Novipecat.com A

Šurkovac: Fra Ivo leči sve sem smrti

Šurkovac je selo nadomak Prijedora, koje je postalo nadaleko čuveno po čudesnim moćima fra Ive Pavića, koji, kako i sam kaže, ima božji dar i pomaže znanima i neznanima da ozdrave. Posle njegovih molitvi slepi navodno progledaju, nemi progovore, nepokretni prohodaju, a neretko i otpisani od zvanične medicine budu potpuno izlečeni.

Posle njegovih molitvi slepi navodno progledaju, nemi progovore, nepokretni prohodaju, a neretko i otpisani od zvanične medicine budu potpuno izlečeni: Fra Ivo Pavić
 

I da sve ovo ne bi ličilo na nekakav marketing, da samo lakomisleni ne bi poverovali, u crkvi Presvetog srca Isusovog u Šurkovcu čuvaju se pismena svedočenja, svakom dostupna, onih koji su dolazili u Šurkovac bolesni, a odlazili kući potpuno izlečeni. I svako od njih, a na stotine ih ima, uz svoje pisano svedočenje, ostavio je puno ime i prezime, tačnu adresu stanovanja i broj telefona.

Evo jednog od svedočenja iz prve ruke.

"Živim u Novoj Topoli. Supruga mi je bila teško bolesna. Bila je nepokretna. Lekari su mi rekli da je vodim kući, da se badava ne izlažem nepotrebnim troškovima. Jedan mi je prijatelj rekao da odem u Šurkovac, selo kod Prijedora, kod fra Ive. Subotom ili nedeljom, jer tim danima fra Ivo drži mise za zdravlje ljudi. Kud ću, šta ću, odvezem suprugu u Šurkovac. Bio sam totalni skeptik, iako sam vernik. Nakon molitve fra Ivine za ozdravljenje, vratio sam se kući. Ulazim u dvorište, a žena mi reče da je pustim, jer može sama. Samo što u nesvest nisam pao. Posle toga još nekoliko puta otišli smo u Šurkovac i moja supruga je sada zdrava. Mojoj sreći nije bilo kraja ni kada mi je šestogodišnji nemi sin progovorio nakon nekoliko odlazaka u Šurkovac. Hvala fra Ivi. On je Božji čovek", ispričao je jedan od svedoka Ivinih čuda.

Kristina Pentek iz Osijeka priča kako je imala ozbiljnih problema sa štitnom železdom.

Kako kaže, otišla je u Šurkovac s verom u Boga, da će joj fra Ivo pomoći.

"Kada mi je stavio ruku na glavu, neka čudna toplina me je obuhvatila. Utonula sam u blaženi san. Hvala dragom Bogu, nakon toga nemam više nikakvih zdravstvenih problema", ističe Kristina.

Evo i svedočenja Božane Matanović iz Zagreba.

"U leto 2003. godine napipala sam malu kvržicu na vratu. Naglo sam se i udebljala. Hiruškim putem odstranjena mi je ta izraslina i jedno vreme mi je bilo bolje. Međutim, koji mesec kasnije opet je nešto počelo da me guši. Pala sam u tešku depresiju. Išla sam od lekara do lekara. Ništa nije vredelo. Zdravlje mi je bilo ozbiljno narušeno. U međuvremenu čula sam za fra Ivu. Otišla sam u Šurkovac. Bila sam iznenađena kada sam videla toliki svet na misi. Fra Ivo mi je stavio ruku na glavu. Nešto je prostrujalo kroz moje telo. U vratu sam osetila toplinu. Znala sam da je to dobar znak. Posle toga moje zdravlje se znatno poboljšalo", kaže Božana.

Među onima koji su dolazili u Šurkovac u nadi da će im fra Ivo pomoći bilo je i poznatih imena, najviše sportista. Pomoć fra Ive tražio je i dobio Slavko Goluža, proslavljeni rukometaš, nekadašnji pobednik Vimbldona Goran Ivanišević, evropska i svetska šampionka u skoku uvis Blanka Vlašić, i golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa.

Dolaze hodočasnici iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i oni iz evropskih zemalja, pa čak i prekookeanskih. Mnogi su Šurkovac već prozvali krajiškim Međugorjem. Ali, dok je Međugorje od obične primorske naseobine izraslo zahvaljujući verskom turizmu, Šurkovac je ostao Šurkovac.

Fra Ivo kaže da je Šurkovac mesto duhovnog preobražaja i ništa više. On ne dozvoljava da se, kako je istakao, oko crkve pravi vašar. Svi oni koji žele da dođu u Šurkovac, ma koje vere bili, treba da dođu sa istinskom verom u Boga. Na mržnju, materijalno bogatstvo, na sve ono što čoveka čini nečovekom, moraju zaboraviti.

Utorak 04.02.2014. 20:07
jos jedan sarlatan,a narod bez para i scialnog osiguranja naseda
Sreda 05.02.2014. 16:34
"....Šurkovac: Fra Ivo leči sve sem smrti........." PA GREHOTA ZA FRA IVA ŠTO JOŠ NIJE DOBIO NOBELA....??? A TOLIKI BEZVEZNJAKOVIĆI GA DOBIŠE A OVAJ FRA MULTIPRAKTIK NIŠTA.....SAMO MUZE NOVAC LAKOVJERNOM NARODU......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online