Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 14.01.2014.
12:46

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Nastavlja se hrvatski lov na Srbe

Hrvatska policija je 10. januara, u petak uveče, na radnom mestu, uhapsila 43-godišnjeg Sašu Počuču iz Knina, zbog sumnje da je, kao stražar bivšeg Okružnog zatvora Republike Srpske Krajine u Kninu 1991, navodno, okrutno zlostavljao jednog od civilnih zatvorenika.

Niko više nije siguran u bivšoj nacističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, danas državi koja je članica Evropske unije, u kojoj se javno priziva ustaštvo, kako su to nedavno radili fudbaleri i navijači fudbalske reprezentacije ove tvorevine
 

On se posle puštanja iz zatvora zaposlio kao vozač u Srbiji, a hrvatska policija ga je skinula na graničnom prelazu Batrovci, jer vozio autobus na liniji ka Francuskoj.


Da apsurd bude veći, Saša Počuča je zbog iste stvari već bio osuđen na osam godina zatvora i odležao je šest i po godina u hrvatskom zatvoru. Pušten je na slobodu 29. novembra 2013. godine. Da li je moguće da za stara krivična dela i to za ona zbog kojih je već robijao, više puta podiže optužnica, za sada se ne zna, ali u hrvatskim pravosuđu, naročito onom usmerenom ka Srbima iz Knina, sve je sve moguće...


- Osnovna nedoumica Počučine porodice, koja od "Oluje" živi u Srbiji je realna: koliko puta će još država Hrvatska suditi Saši Počuči i ostalim Srbima, koji su već robijali u hrvatskim zatvorima, zbog iste stvari, odnosno, optužnice? Porodica je u pravu, jer za isti zločin ne može više puta da se sudi. Kako sam shvatio, novopodignuta optužnica Počuči stavlja na teret maltretiranje 84-godišnjeg starca, koga je navodno zlostavljao neki čuvar, kome je Saša Počuča bio nadređeni - kaže direktor "Veritasa" Savo Štrbac.

"Moj Saša ne bi zlostavljao starce"

- Ne znamo o čemu se radi i kako je moguće suditi čoveku za istu stvar dva puta. Navodno, optužnica ga tereti da je zlostavljao čoveka koji je bio starac od 84 godine, a ja pouzdano znam da moj Saša nikada ne bi naudio nijednoj staroj osobi, već bi joj pomagao koliko god može, a ne bi ga zanimalo ni koje je vere, a ni narodnosti taj starac - kaže kroz suze uplakana supruga Ojdana Počača.

On objašnjava u kojim situacijama se podiže nova optužnica.


- Međutim, da sam njegov advokat, uložio bih žalbu na rešenje o pokretanju istrage i određivanje pritvora. Zato što je Saša Počuča već osuđen za navodno, maltretiranje zatvorenika, kao stražar bivšeg Okružnog zatvora Republike Srpske Krajine u Kninu 1991. godine i to na osam godina zatvora. Kako je kaznu odslužio u Hrvatskoj, nova optužnica je besmislena, pa bih posle žalbe, očekivao da Drugostepeni sud obustavi istragu protiv Počuče i oslobodi ga - kaže direktor Veritasa.


Štrbac kaže da je, koliko mu je poznato, u prvobitnoj optužnici već bilo navedeno nekoliko desetina, pa i stotina imena navodno maltretiranih hrvatskih zatvorenika nekadašnjeg Okružnog zatvora Republike Srpske Krajine, u Kninu iz 1991. godine.


- Ako su mu u ranijoj optužnici kao teret stavili nekoliko desetina, odnosno, stotinu oštećenih lica - svedoka, smatra se da je onda prethodna istraga, automatski obuhvatila sva oštećena lica. Ukoliko su sudski organi zaboravili pak da navedu ime nekih oštećenih svedoka, ne mora da dođe do novog suđenja, jer se podrazumeva da su i oni bili obuhvaćeni prethodnom presudom - kaže Štrbac i dodaje da je reč očito o nečem drugom.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.01.2014. 14:55
"Niko više nije siguran u bivšoj nacističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj," ---------------------- Бившој? Рекло би се да није потпуно бивша, него да се само прилагодила времену...
Utorak 14.01.2014. 15:22
Hrvatska nije bivša nacistička država, već je to i dalje u kontinuitetu. Današnjoj Hrvatskoj ustašizam dobro dođe da mržnjom na Srbe skrene pažnju svom narodu od gladi do koje je doveden HDZ i SDP politikom, i da naravno učini uslugu Vatikanu da ostatke ostatak Srba u Hrvatskoj anulira pritiskom (da pobjegnu a neki i prime katoličanstvo i upišu se kao instant Hrvati), jer nema rata da bi bilo novog "Bljeska" i "Oluje" pa da se i to malo Srba protjera, pokatoliči i pobije. Siguran sam da za time žale, jer se tako stvari brže rješavaju, a pritiscima to sporo ide decenijama. Da im je kukavcima 1991-1995. bili bi presrećni da istrijebe ostatke ostataka Srba u Hrvatskoj.
Utorak 14.01.2014. 15:40
A sto cuti predsednik Nikolic,busao se kad je u opoziciji bio a sada je i od Tadica gori,lazljivac i manipulator.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online