Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 02.01.2014.
17:02
Vesti A

Kosturima "čestitali" praznik Srbima

Svi zaposleni Srbi u opštinskoj administraciji u Srebrenici dobili su "čestitke" morbidnog sadržaja koje su ih povredile i izazvale njihov revolt i gađenje.

''Čestitka''


Naime, na "čestitkama" je fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i uvredljivi natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji."
Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i Koalicija "1. mart", ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za - "toleranciju, mir, istinu i pravdu" .

Bolesni umovi


Cvijetin Maksimović, savetnik u srebreničkoj opštini kaže da ovakvu poruku mogu uputiti samo "bolesni umovi u BiH koji ne gledaju u budućnost, nego žive od prošlosti, u koju se stalno vraćaju".
On upozorava da se nakon ove poruke možda mogu očekivati i bombe i druge vrste napada ekstremista koji su ovu poruku i uputili Srbima - ukoliko se ne otkrije ko su i ukoliko ne budu sankcionisani.

Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.
Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović osudio je ovu provokaciju i poručio da će, bez obzira na pretnje, ucene i pokušaj zastrašivanja biti svečano obeležen Dan Republike Srpske.


- Odbornici i službenici srpske nacionalnosti u opštini Srebrenica, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Boračkom organizacijom, 8. januara organizovaće prijem i svečano obeležiti Božić i Svetog Stefana - krsnu slavu i Dan Republike Srpske - naglašava Pavlović.


On poziva pripadnike bošnjačkog naroda da prihvate realnost, a to su - Dejtonski sporazum i Republika Srpska, u kojoj bezbedno žive i koriste sva prava, i da se kao ravnopravni građani pridruže obeležavanju Dana Republike Srpske.


Pavlović je pozvao stanovnike ove opštine na toleranciju, mir i razumevanje.
Bojan Josipović, zaposlen u opštinskoj službi za boračka pitanja, objasnio je agenciji Srna da su svi Srbi koji su zaposleni u opštinskoj administraciji dobili koverte iste sadržine i da su koverte poimenično adresirane sa navedenim nazivima referata ili funkcija koje obavljaju.


Josipović je to ocenio kao "neizlečivu i opasnu mržnju prema srpskom narodu", te kao "primitivizmom, provokaciju i pretnju" i rekao da će ovaj slučaj prijaviti policiji, jer je reč o izazivanju netrpeljivosti i narušavanju bezbednosne situacije u organima opštinske administracije.


Branislav Vasiljević, službenik u opštini, čija su dva brata ubijena u poslednjem ratu u BiH, kaže da je ovo neprimerena pretnja Srbima i da su, kao znak protesta odlučili da ne prisustvuju koktelu koji je za zaposlene zakazao načelnik opštine Ćamil Duraković.


- Ovo je uvreda, otvorena pretnja, atak i mržnja prema svemu što je srpsko, koju godinama ispoljavaju razna bošnjačka udruženja, izazivajući netrpeljivost i pretnju miru - rekao je Vasiljević.


Odbornik u Skupštini opštine Miloš Milovanović već je prijavio policiji ovaj slučaj i zatražio da se ispita ko tačno i poimenično stoji iza ove poruke i pretnje, upućene Srbima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.01.2014. 17:21
Srebrnica je ISTORIJSKA PREVARA BALIJA I EU ZLIKOVACA . Znaju i jedni i drugi ISTINU ali je namerno zaobilaze kako bi provocirali SRBE .
Četvrtak 02.01.2014. 17:27
Na kraju ce morati BULDOZER da radi, tolko su se balije usilile a ovamo neznaju ni ruke da operu!
Četvrtak 02.01.2014. 19:05
"Zrtve" iz Srebrenice sretno zive u Americi i Kanadi a kafu im kuva muslimanka koja je "silovana od Srba" pa rodila CRNCA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online