Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.12.2013.
14:11
M. Roknić - Vesti A

Milorade, gde si dosad bio!

Nakon što je hrvatska Vlada očekivano odbila amandman Samostalne demokratske srpske stranke da se u budžetu izdvoji više novca za povratak izbeglih Srba, Milorad Pupovac, poslanik u Hrvatskom saboru, žestoko se okomio na tu odluku.

Milorad Pupovac
 

Vlada je nije prihvatila da se povećaju novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje povratnika, obnovu kuća, ali i za obnovu električne mreže u nekim povratničkim selima koja još nemaju struju ili su nekim povratnicima obnovljene kuće, ali nisu priključeni na električnu mrežu.


Pupovac je u vrlo emotivnom nastupu upitao ko će se u tom slučaju pobrinuti za 200 porodica koje žive bez struje?
- Ko će dati novac da im se priključi struja koju su nekad imali, a koju ni elektroprivreda ni država ne žele da im priključe? Čiji je to prostor, čiji su to ljudi? Ove države ili ničiji, ove vlade ili ničiji - zapitao je on, optužujući vlast da zanemaruje povratak Srba.
 

Zakasneli vapaj: Veljko Džakula

Veljko Džakula, predsednik Srpskog demokratskog foruma, smatra da je to zakasneli vapaj koji više nikom ne može pomoći.


- Osam godina je SDSS bio u koaliciji sa HDZ-ovom vlasti, dve godine podržava aktuelnu i sada su se setili da intervenišu. Sve te godine poslanici SDSS-a podržavali su diskriminišuće zakone i odluke koji su pogađale Srbe i sada se kao čude. Srbi nemaju strategije koja bi trebala proisteći iz platforme o položaju Srba u Hrvatskoj i zato ova soliranja ne donose rezultate. Izgubljena je još jedna godina, ovo je zakasnelo reagovanje kojim je Pupovac samo pokazao šta je propustio uraditi sve ove godine - rekao je Džakula, dodajući da su Srbi u Hrvatskoj samo kolateralna žrtva neozbiljnih i neodgovornih politika.
 

Opsluživao sve hrvatske vlade

Svetozar Livada kaže da hrvatska država istrajava na programu lustracije i eutanazije Srba putem milosrđa. Po njemu, ustaštvo je ponovo na sceni, a to ilustruje i podatkom da Hrvatska godišnje izdvaja 50 miliona evra za penzije još živih ustaša i domobrana.
- Svakodnevno smo svedoci manifestacija ustaštva, da država finansira crkvu koja je takođe na pozicijama ustaštva. Pupovac to niće da vidi, opsluživao je sve dosadašnje vlade, pa i ovu koju je tek sada napao, on je potrošio srpsko vreme i time doprineo uništenju srpskog korpusa u Hrvatskoj - smatra Livada.

- Za Srbe je sve kasno, da im podignu i zlatne dvore - kaže za "Vesti" profesor Svetozar Livada, ističući da je Milorad Pupovac trošeći srpsko vreme potrošio i Srbe. - Srbi su biološki satrveni. Na jedno novorođenče umire 100 Srba. Žive u selima koja su mrtva, nemaju komšija, nemaju infrastrukture. Mogu oni dobiti najbolje centrale u svojim selima, njima više neće biti od koristi. Srbi u Hrvatskoj su karitativa, socijalni slučaj. Srpsko pitanje ne postoji, samo postoji pitanje odnosa hrvatske države prema Srbima.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 14:13
Више ми се гаде ови љигавци који себе још зпву србима од хрвата усташа!
Petak 06.12.2013. 14:12
Bravo Prof. Pupa ima posla oko snahe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online