Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.11.2013.
02:22
mondo.rs A

Kolašin: Nastavnik istukao đaka?

Danka Ćirović, majka učenika osmog razreda Osnovne škole "Risto Manojlović" u Kolašinu, prijavila je nastavnika fizičkog vaspitanja Dragana Jovanovića, tvrdeći da je brutalno istukao njenog sina. Nastavnik demantuje optužbe.

Nakon što je slučaj prijavljen, i novinarima je detaljno ispričano šta se dešavalo u četvrtak, nakon časa fizičkog vaspitanja, pišu podgoričke "Vijesti".

Učenik protiv nastavnika - neko laže (Foto: Ilustracija)
 

Dečak je, u prisustvu majke, rekao da se na kraju časa, koji je održan na poligonu u školskom dvorištu, potukao sa drugom iz razreda i da su svađu nastavili i pri ulasku u svlačionicu. Tada im je, tvrdi, prišao Jovanović, koji je drugog dečaka poslao na čas, a njega grubo povukao za uvo.

- Nastavnik Jovanović je video kako se ja zalećem na tog dečaka, ali nije čuo da je on mene prethodno psovao. Kad je nastavnik prišao i povukao me grubo za uvo, odgurnuo sam mu ruku, a on se tada naljutio i naredio mi da odem s njim do njegove kancelarije. Rekao mi je: 'E, sad ću da ti pokažem kako se trenira karate', pošto zna da ja treniram karate. Odveo me u svoju kancelariju i odvukao iza vrata gde je počeo da me šamara. Nisam mogao da se branim, jer me jednom rukom držao za glavu, a drugom udarao. Ušao je i drugi nastavnik Vlado Medenica i on je video kako me tuče. Tada je ušla i jedna devojčica sa dnevnikom, ali su joj kazali da izađe, jer imaju posla, ispričao je dečak, koji tvrdi da je, nakon ulaska Medenice, Jovanović nastavio da ga šamara i da ga je konstantno grubo vređao, te da Medenica ništa nije uradio da spreči svog kolegu.

Posle nekoliko minuta batinanja, dečak tvrdi da mu je Jovanović naredio da izađe iz kancelarije.

- Kada sam izlazio, plačući sam kazao da ću sve ispričati majci. Onda mi je nastavnik Jovanović rekao da se ponovo vratim u kancelariju. Pretio mi je da ne smem da kažem roditeljima, a kada sam mu rekao da nemam oca i da imam samo majku i očuha, on je počeo da viče: 'Baš me briga koga imaš. Mrš napolje'. Čim sam izašao ispred kancelarije zavrtelo mi se u glavi i bilo mi je muka. Nekoliko mojih drugova, koji su bili ispred kancelarije i čuli sve, nagovorili su me da odmah idemo kod direktora, ali njega nije bilo. Čuo sam u prolazu i kako Jovanović jednoj nastavnici govori kako ja lažem i da sam se sam povredio, kazao je trinaestogodišnjak.

Njegova majka tvrdi da je sina kući zatekla sa vidnim tragovima udaraca i ogrebotinama po licu, uznemirenog i uplakanog, zbog čega je obavestila policiju.

Izveštaj lekara Hitne pomoći i izveštaj pedijatra, dostavljen je policiji.

Direktor škole nije želio da komentariše optužbe Ćirovića, ali je rekao da će u toj ustanovi preduzeti sve mere kako bi se ustanovilo šta se tačno dešavalo u kancelariji Jovanovića.

Nastavnik: Laže, sam se povredio

Jovanović je "Vijestima" rekao da dečak laže i da ga nijednom nije udario. Nastavnik tvrdi da je Ćirović sam sebi naneo povrede.

- Kada sam vidio tuču Ćirovića i još jednog dečaka, prišao sam da ih razdvojim. Međutim, Ćirović je nasrnuo i na mene i histerično se ponašao. Odgurnuo me...Pitao sam ga: 'Hoćeš li to da se tučeš sa mnom", a on je odgovorio: 'Ja sa svima smem da se tučem'. Da bih ga umirio, pozvao sam ga u svoju kancelariju, da se ne raspravljamo u prisustvu druge dece. Kada je ušao u kacelariju, sablaznilo me ono što sam vidio. Gurao je prste u usta, pokušavajući, valjda, da izazove krvarenje. Zatim je počeo da grebe i udara sebe po licu. Razgovarali smo, zatim pozvali i dečaka sa kojim se tukao. Taj drugi dečak imao je na nekoliko mesta po licu i telu ogrebotine, modrice. Tvrdim da ga nisam ni jednom udario, rekao je Jovanović.

I drugi nastavnik - Medenica, tvrdi da Jovanović nijednom nije udario dečaka:

- Dečak se sve vreme ponašao prilično histerično i sam sebe povređivao. Ušao sam minut - dva nakon kolege i Ćirovića i tvrdim da Jovanović ni jednom nije udario učenika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 23:09
Ne bi me čudilo i da ga je istukao jer ta djeca su nenormalno neodgojena a roditelj još gori.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online