Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.10.2013.
15:07
Beta A

''Neće Srbija biti vreća za boks''

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da će podržati svaku odluku hrvatske Vlade u vezi s tužbom za genocid protiv Srbije, ali i upozorio da će se obe države morati suočiti s mnogim neugodnim stvarima ako dođe do suđenje.

Suočavanje sa neugodnim stvarima: Ivo Josipović i Tomislav Nikolić

"U političkim krugovima sigurno postoje elementi straha od mogućih reakcija: ako se tužba povuče, hoće li javnost razumeti razloge. Ali, da bi se moglo naći političko i moralno opravdanje za jednu takvu gestu, jer je pravno uglavnom jasno kako će taj predmet završiti, potrebno je učiniti dodatne napore, posebno u rešavanju
problema nestalih", rekao je Josipović u intervjuu za Jutarnji list.

On je upozorio da će se, počne li suđenje po međusobnim tužbama za genocid,

Razgovori sa Nikolićem bili dobri

 

Josipović je pohvalio nedavni prvi zvanični sastanak s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ocenio da su razgovori u Beogradu "generalno bili jako dobri".

 

"Moram reći da je predsednik Nikolić - naravno, uz neke stavove s kojima se ne možemo složiti, ali to je normalno, kao što i mi imamo stavove s kojima se on ne slaže, pokazao za mene iznenađujuću otvorenost i dobru volju. Dojmljivo je bilo videti kako su kroz ceo
Beograd bile postavljene stotine hrvatskih zastavica, uz velike na nekoliko mesta", rekao je on.

obe države morati suočiti s mnogim neugodnim stvarima i dodao da "ako neko misli da će sud u Hagu funkcionisati tako da ćemo mi bubati po Srbiji kao da je vreća za boks, jako se vara".

"I druga će strana udarati i, koliko vidim, dobro je pripremljena", ocenio je hrvatski predsednik.

Josipović je rekao i da ima napretka u rešavanju problema nestalih, koji je za Hrvatsku veoma važan, i ocenio da je osetno smanjen njihov broj zahvaljujući saradnji sa Srbijom. Podsetio je da se još traga za 1.689 osoba, od kojih su 953 osobe nestale početkom 90-ih pa se pretpostavlja da su skoro svi Hrvati i za 736 nestalih iz 1995. za koje se smatra da su većinom Srbi.

"Predsednik Nikolić obećao je da će prevrnuti nebo i zemlju, posebno kada je reč o posmrtnim ostacima preseljenima u Srbiju. Znam da se rade neka iskopavanja", naglasio je hrvatski predsednik koji je i tokom posete Beogradu pitanje međusobnih tužbi povezao s problemom nestalih.

On je ocenio da bi rešavanje sudbine većeg broja nestalih osoba predstavljalo "vrlo snažnu političku poruku".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.10.2013. 18:15
Vreca za boks bi bio pomak u odnosu na meso za srbosjeke. Na zalost, nije tako. Malj je zamenjen za lopatu. Tomu lopatu. A on nas i ovde nemilosrdno zavaljuje u potiljak i svojim saucesnim odobravanjem izjednacava visestruki genocid vestacke hrvatske nacije nad Srpskim narodom sa izginulim ustaskim teroristima u gradjanskom ratu devedesetih godina. Toma lopata je bruka Srpskog naroda i labilniji Srbin od mnogih Srba katolika takozvanih Hrvata. Beograd okicen sahovnicama je taj dan bio veliko tomino groblje.
Ponedeljak 21.10.2013. 15:33
Naravno da Srbija nece vise biti "vreca za boksiranje" kao devedesetih uz svestranu pomoc Nijemaca i Amera gospodine Josipovicu, dobro ste spoznali stvarnu cinjenicu, vremena se mjenjaju a sahovska tabla izgleda danas sasvim drugacije. Vas stogodisnji permanentni genocid nad Srbima se precutava, sto je jos gore i nagradjuje a srpskog nikad prakticno nije ni bilo, to i ptice na granama znaju, on je stvoren sa namjernim propagandnim ciljem samo u vasim usijanim glavama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online