Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.09.2013.
14:06
Srna A

"Montiranim procesima satanizuju Srbe"

Udruženje "Republika Srpska – Čast otadžbine" upozorilo je da su u BiH na delu politički procesi koji potpuno derogiraju dejtonsku Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku, dok se montiranim procesima i suđenjima satanizuje srpski narod, kao što je u slučaju generala Gorana Sarića.

Goran Sarić optužen pred Sudom BiH za genocid u Srebrenici
 

Ovo udruženje u otvorenom pismu rukovodstvu, parlamentu Srpske, srpskim predstavnicima u zajedničkim organima BiH i boračkim organizacijama, navodi da se tim procesima urušavaju sve vrednosti Republike Srpske.


Udruženje, sa sedištem u Beogradu koje okuplja bivše vojne i policijske oficire Vojske Republike Srpske, ocenilo je da se nezakonitim radom Suda i Tužilaštva BiH urušava Srpska i da se ovaj sud ne pridržava osnovnih međunarodnih standarda za fer suđenje.


Kao poslednji primer Udruženje navodi optužnicu "za genocid u Srebrenici" protiv generala Gorana Sarića, dodajući da je taj slučaj "kap koja je prelila čašu, kako po pitanju časti, tako i po nezakonitoj primeni Krivičnog zakona BiH iz 2003. godine".
 

U pismu se podseća da je generalu Sariću podignuta i potvrđena optužnica za dešavanja u julu u Srebrenici, iako nije učestvovao, niti komandovao u ratnim operacijama za koje se tereti.

Napominje se da haško tužilaštvo i sud ni u jednom predmetu nisu utvrdile činjinjenice koje bi na bilo koji način inkriminisale generala Sarića, što potvrđuju dosadašnje presude Haškog tribunala. Time se, navodi udruženje, potvrđuje da se Sud BiH ne pridržava osnovnih međunarodnih strandarda za fer suđenje.


Udruženje je apelovalo da rukovodstvo Srpske, parlament i boračke organizacije državnim i političkim delovanjem, u ovakvim i sličnim procesima, obezbede poštovanje zakonitosti rada pravosudnih organa, kako se ne bi menjao karakter rata u BiH.


Otvoreno pismo je upućeno, kako se navodi, srpskom narodu, predsedniku Srpske, predsedniku parlamenta, premijeru Srpske i srpskom članu u Predsedništvu BiH i Ustanvom sudu BiH, kao i srpskim ministrima u zajedničkim organima BiH i predsednicima parlamentarnih stranaka, kao i Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.09.2013. 22:39
"Srbi" su se sami satanizovali sa zlocinima,netreba nji niko da satanizuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online