Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.08.2013.
09:17
RTS A

Američki novinar zgrožen Sarajevom

Američki novinar Graham Rutven šokiran je Sarajevom, dobrim delom i svojom krivicom. "Ako su im ovakvi stadioni, ne želim da vidim zatvore", napisao je Rutven, koji je tek posle silnih putešestvija "pronašao" stadion Grbavica. Na kraju, uspeo je i da "promaši" hotel.

Posle stadiona Grbavica Amerikanac nije želeo ni da zamisli kako izgleda zatvor u BiH
 

"Priznaću vam. Pošto što sam video kako u BiH izgledaju fudbalski stadioni, nisam poželeo da vidim kako tek izgledaju zatvori", napisao je novinar portala Americansoccernow.com, koji je u Sarajevu "tražio" stadion na kojem večeras igraju reprezentacije BiH i SAD.

"Uzeo sam pogrešan taksi kako bih stigao na trening reprezentacije SAD. Ušao sam u automobil i pogrešno sam izgovorio ime stadiona Grbavica. Posle nekoliko produženih slogova, gestikulacije i uzaludnih pokušaja komunikacije, vozač je odgovorio: 'Ah! Amerika! Fudbal?'. Međutim, sve je bilo pogrešno. Shvatio sam to tek kad sam došao na ulaz stadiona niz čije se stepenice sliva voda iz kanalizacije. Došao sam na ulaz stadiona Asim Ferhatović Hase, gde će se u sredu odigrati utakmica između BiH i SAD", piše Amerikanac.

"Pošto što sam stigao na pogrešan stadion, izrazito zastrašujuće i potpuno neprijateljsko mesto, potražio sam ulazna vrata na stadion. Otvorio sam jedna vrata i našao se u prodavnici odela. Prodavačica me je pratila, nudila mi kravate... Kad sam joj objasnio da nisam došao da bih nešto kupio, uputila me je ka mračnom tunelu koji bi bio karakterističan za napuštene i zapuštene stadione", navodi Rutven.

"Priznaću vam. Pošto što sam video kako u BiH izgledaju stadioni, nisam poželeo da vidim kako tek zatvori izgledaju.... U potrazi za ulazom na stadion Grbavica, popeo sam se uz stepenice i očekivao da ću naići na rampu ili nešto što će ukazivati na to da se s druge strane zida nalazi stadion", napisao je Amerikanac, koji je potom zalutao i na putu ka hotelu.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.08.2013. 10:54
Eh, kako je to nekad bio caroban moj rodni grad Sarajevo, - preobrazen u "teheransku mahalu " danas je grad za zaobilazenje. Pitam se sta bi rekao ovaj Amerikanac da je dosao u vrijeme dok su ulice i plocnici bili ofarbani u zelenu boju po Sarajevu, naredbom suludog Izetbegovica. Ostalo bi to tako i do danasnjih dana da tu farbu vremenom kisa i sunce nisu saprali. Sakloni Gospode Boze!
Sreda 14.08.2013. 11:00
Kada turista putuje u jednu zemlju treba da se pripremi,minimalno poznavanje jezika,barem koistiti rijecnik,to pravilo vazi za sve osim za one koji dolaze iz engleskog jezicnog podrucja,egoisti su,to je za njih ponizavajuce,jos vaznije ovo je novinar,
Sreda 14.08.2013. 13:20
Амере,ниси једини којем се згадило данашње,блискоисточно Сарајево! Ваљда сад видиш кога сте помагали претходних 20-ак година?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online