Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 04.08.2013.
15:22
pressonline.rs, vijesti.me A

Budva: Pijani crnogorski službenici pretili srpskim turistima!

Vladimir Ivanović iz Beograda i Stipe Borovac iz Metkovića verovatno neće skoro poželeti da dođu na crnogorsko primorje, nakon onoga što im se desilo u Budvi, 21. jula u ranim jutarnjim časovima. Ivanović tvrdi da su bez ikakvog povoda na njega, njegovog prijatelja Borovca i njihove devojke nasrnuli službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Nikola Laušević i njegov prijatelj Davor Vuković, službenik Ministarstva održivog razvoja.

Budva: Pripadnik ANB-a priveo srpske turiste bez razloga
 


Ivanović tvrdi da je posle večernjeg izlaska, oko 4.30 časova krenuo sa svojim prijateljem Borovcem i njihovim devojkama u jedan od objekata brze hrane u gradu.


"Borovac i ja smo krenuli da kupimo hranu, a naše devojke su nastavile šetnju prema plaži. Usput su ih zaustavila dva nepoznata momka i započela komunikaciju sa njima. Vrlo brzo smo se Borovac i ja pridružili društvu i uključili se nenametljivo u konverzaciju, ipak dajući do znanja momcima da se radi o našim devojkama", priča Ivanović.


On kaže da je Vukoviću i Lauševiću, koji su, kako kaže bili "vidno pijani" zasmetalo njihovo prisustvo.


"Laušević ubrzo vadi službenu legitimaciju ANB i kreće da privodi Borovca i mene i naše devojke. Ubrzo nakon toga Vuković fizički napada mene, a Laušević Borovca. Poslije kratkog fizičkog obračuna dolazi patrola policije i privodi nas sve u policijsku stanicu Budva. Ubrzo poslije nemilog događaja saznajemo da se radi o Davoru Vukoviću (1979) iz Podgorice, bivšem službeniku ANB i sadašnjem službeniku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nikoli Lauševiću (1980) iz Podgorice, službeniku ANB", kaže Ivanović.


I kad niste krivi, u Crnoj Gori idete u ’aps

U policiji im je saopšteno da su privremeno lišeni slobode.


"Kako je vreme prolazilo, shvatili smo da, iako smo potpuno nevini, ovaj događaj može da poprimi vrlo negativne posledice po Borovca i mene, imajući u vidu da se incident desio sa bivšim i sadašnjim službenicima ANB. Ubrzo nam je od strane pripadnika ANB koji su došli da pomognu svojim kolegama, "predloženo" da prihvatimo "pomirenje" sa Lauševićem i Vukovićem, što smo prihvatili, s obzirom na to da smo bili svesni uticajnosti službenika ANB, kao i mogućnosti da nam se bezrazložno produži pritvor", rekao je Ivanović.


On kaže da su nakon "pomirenja" svi odvedeni kod sudije za prekšaje gde im je izrečena kazna zbog fizičkog obračuna. Laušević i Vuković su kažnjeni i zbog pretnji upućenih Ivanoviću i Borovcu u stanici policije u Budvi.


"Bog vas je spasio, pi*da li vam materina"

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Vuković u hodniku Centra bezbednosti u Budvi pretio Ivanoviću i Borovcu rečima: "Bog vas je spasio večeras, sledeći put ću vas sve pobiti".

Sličnu pretnju na istom mestu dobili su i od Lauševića koji je kazao: "Samo vas je Bog spasio, pi*da li vam materina".


Ivanović i Borovac su zadržani u pritovoru od 4.30 kada su dali izjavu do 10.30 časova kada su odvedeni kod sudije za prekršaje.


"Ne vraćam se više"

"Borovac i ja sa svojim devojkama ubrzo nakon nemilog događaja napuštamo Crnu Goru i vrlo je izvesno da se više nećemo ni vraćati, uprkos činjenici da sam državljanin Crne Gore. Nakon svega, postavlja se pitanje da li službenici ANB imaju ingerencije da bezraložno maltretiraju i privode građane i koriste službene legitimacije u vidno pijanom stanju, za potrebe pokazivanja moći pred devojkama. Laušević je imao 2,03 promila alkohola u krvi, Vuković 0,75 promila, prema testu izvršenom u policijskoj stanici Budva", rekao je Ivanović.


"Takođe se postavlja pitanje da li službenici ANB mogu bezrazložno da napadaju i tuku turiste, a nakon toga da zajedno za svojim nadređenima pronalaze način kako da prebace krivicu na drugu stranu".


Ivanović i njegov prijetelj "revoltirani su odnosom crnogorskih organa reda koji na najgori mogući način predstavljaju Crnu Goru u očima turista, a i građana Crne Gore, i očigledno teraju turiste da nikada više ne posete Crnu Goru".

Disciplinski postupak protiv Lauševića

Iz Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) potvrđeno je da je u incidentu u Budvi učestvovao njihov službenik Nikola Laušević.

Potvrdili su da je Laušević službenik Agencije i da "Davor Vuković nije, niti je ikada bio radno angažovan u ANB".

"ANB je u vezi sa slučajem narušavanja javnog reda i mira 21. 7. 2013. godine u Budvi, u kojem je učestvovao Laušević, u skladu sa zakonskom procedurom, pokrenula disciplinski postupak protiv imenovanog koji je u toku", piše u odgovoru ANB na pitanje "Vijesti nedjeljom".

Na pitanje imaju li pravo službenici ANB da zaustavljaju i privode ljude koji se slobodno šetaju gradom iz Agencije je stigao odgovor da njeni službenici nemaju policijska ovlašćenja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.08.2013. 15:50
Stanovnici Crne Gore koji sebe nazivaju "crnogorcima" i negiraju svaku vezu sa Srbima, zagadili su Budvu, inače srpski grad. Stari Budvani se ježe kad ih vide kako se ponašaju u restoranima, kafićima na plaži, kako pokazuju svoju nekulturu, bezobrazluk i bahatost.
Nedelja 04.08.2013. 16:01
Drago mi je kada vidim ovakve vesti. Srbi nikako da nauce da nisu dobrodosli u Siptogoriju. Kako je lepo u Spaniji,Grckoj itd.
Nedelja 04.08.2013. 18:21
tako im i treba, bas volim!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online