Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 27.07.2013.
11:45
pressrs.ba A

Tužilaštvo sabotira istragu protiv Mehmedovića

Tužilaštvo BiH na sve moguće načine sabotira i usporava istražne radnje protiv poslanika SDA u parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima u vreme kada je bio načelnik tešanjske policije, piše "Pres Republike Srpske".

List piše da je najodgovorniji za "kočenje" istrage i neprocesuiranje ratnog šefa tešanjske policije tužilac koji vodi predmet "Mehmedović" Mirko Lečić iz Visokog, koji je trenutno na odmoru, a kad se vrati sa godišnjeg otići će u penziju, što će dodatno usporiti istragu.

Šemsudin Mehmedović

Izvori "Presa" iz Tužilaštva BiH navode da postoji mogućnost da Lečić pred odlazak u penziju donese naredbu o "obustavljanju istrage zbog nedostatka dozaka", a drugi scenario bi mogao da bude da glavni tužilac BiH Goran Salihović, glavni "kočničar" u ovom slučaju, posle Lečićevog penzionisanja predmet jednostavno ne dodeli nikome i da on ostane da "leži u fioci".

Sagovornik lista navodi da je Mehmedović u strahu i da to najbolje potvrđuju činjenice da je od pojedinih srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama tražio pomoć, a medije iz Srpske koji o njegovom slučaju izveštavaju nazvao profašističkim.

"Mi smo prepoznali namere pojedinaca iz Tužilaštva BiH da se istraga u potpunosti obustavi. Zato se mora sve učiniti da javnost podstakne i natera tužilaštvo da radi svoj posao, jer postoje ozbiljne indicije da Tužilaštvo BiH celi slučaj želi da skloni u stranu, pa čak i potpuno obustavi istragu", rekla je član parlamentarne komisije za utvrđivanje zakonitosti postupanja nadležnih organa u slučaju "Mehmedović" Dušanka Majkić.

Majkićeva je istakla da je problem što glavni tužilac za svoj rad, odnosno nerad, ne odgovara nikome osim visokom predstavniku.

Šemsudin Mehmedović uhapšen je u petak, 19. jula, u Sarajevu zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv srpskih civila na području Tešnja 1992. i 1993. godine.

POVEZANE VESTI

Subota 27.07.2013. 11:49
Ako pošaljemo "OZRENCA" u Tešanj ili Srajevo (teheran) neće trebati nikkva istraga.
Subota 27.07.2013. 12:12
Овај крволок је догурао до посланика уз благослов запада, иста ствар ко са таћијем!
Nedelja 28.07.2013. 11:52
Још тражим главу свог сина Ненада (1971) којег су заједно са Браниславом Ђурићем и Благојем Благојевићем муџахедини из Тешња измасакрирали на Црном Врху 22. септембра 1992. године.Рекао је то јуче Томо Петковић, отац Ненада Петковића којег су муџахедини из Тешња, под командом Шемсудина Мехмедовића, измасакрирали на линији између Тешња и Теслића, на Црном Врху, у мјесту Кужно гробље.Син ми је, заједно са остацима Ђурића и Благојевића, стигао у металном ковчегу који није ни отваран.Према записнику тадашње Војне команде сва тројица су измасакрирани послије заробљавања, свима су главе одсјечене, и до данас нису пронађене!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online