Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 26.07.2013.
13:01
B. Simonović - Vesti A

"Molim se Bogu da spasi Crnu Goru"

Nakon prekjučerašnjeg skandala koji je potresao Budvu, metropolu crnogorskog turizma i propale "parade ponosa" tridesetak pripadnika 'seksualne manjine" i šačice onih koji ih podržavaju, sem policije kojoj je trebalo nekoliko sati da povrati mir i spokoj u gradu i pripadnika komunalnog preduzeća koji su na brzu ruku morali počistiti nered, pune ruke posla je bilo i za paroha budvanskog, jereja Borisa Radovića.

Jerej Boris Radović, praoh budvanski
 

O kakvom poslu je reč?
- Na zahtev više vlasnika lokala u centru Budve u koje su zalazili i ispred kojih su prošli učesnici 'parade", osveštao sam ceo taj prostor u prisustvu i uz odobravanje velikog broja vernika i građana - hrišćana, koji su još jednom izrazili ogorčenje onim što se tu događalo tokom dana.

Kamenicama protiv pendreka

Tokom prve parade ponosa u Crnoj Gori, koja je prekjuče održana u Budvi, došlo je do žestokog obračuna policije i protivnika parade, u kojima su policajci koristili pendreke, a učesnici protesta kamenice. Povređene su dve osobe, a policija je privela dvadesetak osoba.

Održali ste i prigodni govor?
- Javno sam pozvao sve odgovorne u državi Crnoj Gori koji su odobrili ovakvo 'paradiranje" kakvo nikada nije zabeleženo i zapamćeno u Crnoj Gori, da to više nikad ne učine.


Zašto?
- Jer se time javno afirmiše ono što nije prirodno. To je bolest i to se nikako ne može zvati ponosom. Najstrože osuđujem paradu srama i bolesti, moleći se Bogu da od Budve i Crne Gore odagna sve bolesti i sve napade đavolske i da se nešto slično više nikada ne ponovi, ni u Budvi ni u Crnoj Gori uopšte koja je uvek znala da ceni prave vrednosti.


Koje vrednosti?
- Da čuva i neguje porodicu kao osnovnu ćeliju društva, znajući da je upravo zdrava porodica mala crkva.


Kako su reagovali građani Budve?

- I građani Budve su pokazali da znaju i da su spremni da čuvaju svoje domove, da čuvaju porodicu, da brane sebe i svoju đecu od homoseksualizma i drugih "izama" koje neprijatelji čitave vaseljene pokušavaju da prikažu kao nešto čime se treba ponositi, a ne kao nešto čega treba da se stidi svaki normalan čovek.

POVEZANE VESTI

Petak 26.07.2013. 13:18
Stigla Evropa.
Petak 26.07.2013. 14:22
Требали сте и ви да изађете на протесте, то налаже морал! Али никада није касно!
Petak 26.07.2013. 17:31
U pravu si mrki sto posto... Samo si pogresio adresu... A adresa je Rim...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online