Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.02.2010.
17:41
Vestionline A

Hrvat kandidat za predsednika RS

Banjalučki univerzitetski profesor Emil Vlajki kandidat je Narodne demokratske stranke za predsednika Republike Srpske na izborima u oktobru. Za BiH kaže da je "korumpirana i mafijaška država", koja je pod protektoratom.

Predsednik NDS-a Krsto Jandrić, predstavio je Emila Vlajkija na konferenciji za novinare, a veže ih, kako je rekao, dosta dodirnih tačaka.

Banjalučki univerzitetski profesor sigurno ne bi bio toliko zanimljiv predsednički kandidat da se ne izjašnjava kao Hrvat.

Vlajki kaže da je BiH "korumpirana i mafijaška država", koja je pod protektoratom, što predstavlja rezultat delovanja međunarodne zajednice, koja je, kako je naveo, "prvo ovu zemlju zavadila do krvi, nakon čega je napravljen mir koji u stvari znači kolonizaciju zemlje".

Dodao je da međunarodna zajednica radi na njoj poznatim principima - na unitarizaciji zemlje, kažnjava sve koji joj se suprotstave, a da pomoć te međunarodne zajednice dolazi od kolonijalnog neoprofita i uglavnom u BiH završava u rukama kriminalaca.

"Rezultat svega toga jest katastrofalno stanje u zemlji, ljudi gladuju, nema budućnosti, nema razvoja, nema ničega", rekao je Vlajki i dodao da je sada najosnovniji problem socijalno zbrinjavanje ljudi.

Inače, Vlajki je od ranije poznat po svojim izjavama o Srbima i Srbiji, kao i po delima u kojima opisuje raspad Jugoslavije. On smatra da su "Amerikanci ti koji su razbili Jugoslaviju i embargom i bombama uništavali Srbiju."

Biografija
Emil Vlajki je rođen u staroj dubrovačkoj porodici. Odrastao je u Splitu. U Zagrebu je završio Fakultet političkih nauka i Ekonomski fakultet, a magistrirao i doktorirao iz političkih nauka u Parizu.

 

Bio je profesor političkih nauka u Sarajevu do 1993. godine, kao i profesor na više svetskih univerziteta. Autor je desetak knjiga iz filozofsko-političke esejistike, objavljenih na više jezika.

 

Na ovom prostoru, naročito su zapažena njegova djela "The New Totalitarian Society and the Destruction of Yugoslavia”, "Antihumanizam”, "Demonizacija Srba” i "Američki teror”.

 

Nakon perioda dužeg od jedne decenije, obeleženog životom i radom u Kanadi i Francuskoj, prof Emil Vlajki od jeseni 2005. predaje na Nezavisnom univerzitetu za političke i društvene nauke u Banjaluci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online