Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 16.07.2013.
15:31
Srna A

Vučić: Podrška Andrićevom institutu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić podržao je izgradnju i rad Andrićevog instituta, izrazivši nadu da će on postati jedna od najvažnijih institucija srpskog naroda.

"Drago mi je da se Srbija uključila u izgradnju Andrićevog instituta, a moje učešće u ovom procesu jeste činjenica da sam uspeo da otkočim neke birokratske barijere kako bi se ubrzao početak njegovog rada", rekao je Vučić novinarima posle razgovora sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i direktorom Andrićevog instituta i idejnim tvorcem grada od kamena Emirom Kusturicom.

Emil Kusturica, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Vučić je naveo da se vlast u Srbiji trudi da potroši što je moguće manje novca, ali da novca ima uvek dovoljno za nacionalne institucije srpskog naroda kao što je Andrićev institut u Andrićgradu.

"Želja i namera nam je da se sačuvaju tradicija i duhovnost srpskog nacionalnog bića, ne ugrožavajući istovremeno druge narode i poštujući državnost BiH", naglasio je Vučić.

On je rekao da je danas sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom i režiserom Emirom Kusturicom razgovarao o obeležavanju 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata u Andrićgradu i Beogradu i nagovjestio podizanje monumentalnog spomen-obeležja u znak sjećanja na ovaj događaj u glavnom gradu Srbije.

"Srpski narod ne sme da zaboravi svoje nacionalne junake i mora ih večito slaviti, ali istovremeno ne može da se dozvoli da se najveće slobodarske ideje od nekih proglašavaju terorističim aktima, a njihovi akteri teroristima", istakao je Vučić.

On je ocenio da da je Andrićgrad mesto gde treba da dolaze umni ljudi iz srpskog i drugih naroda, gde će učiti i prijatno se osećati, a sve na dobrobit čovečanstva.

Dodik je istakao da je današnji dolazak Vučića u Višegrad i Republiku Srpsku daje podsticaj daljoj i dosad odličnoj saradnji između Srpske i Srbije.


"Želimo da razvijamo odnose sa Srbijom na najvišem nivou i tako mora biti, a saradnja sa njom u svim oblastima ima i psihološku i moralnu pozadinu", rekao je Dodik.

Idejni tvorac Andrićgrada, režiser Emir Kusturica zahvalio je danas prvom Vučiću za posjetu gradu od kamena i njegovom angažovanju radi otklanjanja birokratskih barijera, koje su pola godine kočile početak rada Andrićevog instituta.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.07.2013. 16:05
Још да неко "обавести" СДС-ову тв БН,да је Вучић стигао у АНДРИЋ ГРАД...!Толико је узнапредовала нетрпељивост (можда је боље речи мржња!) према свему што има и мало везе са СНСД-ом и М.Додиком,да се чак "заобилазе" и поједине вести.Најочитији пример је недељни програм те тв куће из Вишеграда где ни једном речју нису споменули прелепи АНДРИЋ ГРАД (а причало се о свему и свачему!),из добро познатих "разлога"!Чисти мазохизам на српски начин!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online