Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.07.2013.
09:27
glassrpske.com A

“Strani ambasadori da ne rešavaju probleme u BiH“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da strane diplomate, službenici ambasade ili bilo ko sa strane, treba da budu isključeni iz lokalnih tema i unutrašnjih problema u BiH i da institucijama prepuste da ih rešavaju u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom.

Milorad Dodik

- Ako neko rešenje donesemo brzo, onda je to naš uspeh, a ako ne, onda je to naš neuspeh i sve to ne bi trebalo da se dešava posredstvom bilo kojeg stranca ili ambasadora. Tako će doprineti da BiH postane normalna zemlja, jer u normalnim zemljama strani ambasadori ne odlučuju o unutrašnjim pitanjima, a ovde smo videli veliku kulminaciju toga - rekao je Dodik.


On je na prijemu u američkoj ambasadi u Sarajevu povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, u rekao da je na prijem došao da bi čestitao praznik u svoje i ime RS, kao i da njegov dolazak nema nikakve veze sa ranijim međusobno suprotstavljenim stavovima, koje su u javnosti iznosili američki ambasador Patrik Mun i on. Kazao je da se ne slaže sa mnogo toga što je Mun rekao ranije, pogotovo sa njegovim oproštajnim pismom.


- Nemam problem sa američkom politikom i državom, sa njima delimo mnoge zajedničke vrednosti demokratije i civilizacije, ali ima dosta problema kada je reč o unutrašnjim pitanjima u BiH - rekao je Dodik.


Naglasio je da BiH može uspeti samo ako se precizno i jasno poštuje slovo Ustava BiH i istakao da sve političke borbe u vezi sa promenama Ustava treba da prestanu. Kazao je da je spreman da u okviru šestorke radi na dogovoru o sprovođenju odluke "Sejdić-Finci".


- Federalni partneri, hrvatska i bošnjačka strana, treba da otklone probleme na tom planu, posle čega će se omogućiti konačno podnošenje aplikacije za kandidatski status BiH u EU - istakao je on i dodao da osim "Sejdić-Finci" prioritet treba da bude i rešavanje pitanja imovine, koje se politizuje.

POVEZANE VESTI

Petak 05.07.2013. 09:36
Могу га мрзети или волети али тренутно најспособнији српски политичар је М.Додик!Једини,као политичар,личи на патриоту за разлику од осталих који то не знају ни глумити!
Petak 05.07.2013. 10:15
Milorade,Milorade ! Sram te bilo uopste nisi kao nasi uvlakaci i podrepasi koji dadose veru za veceru.Da se stidis sto branis Srbe od stranih gnjida trebas kao nasi da predas republiku Srpsku mujama a ne tu da srbujes.Jos jednom :Sram te bilo!
Petak 05.07.2013. 10:17
Na stranu i njegova "ljubav" sa flekicom... i vila na Senjaku.... i sve što pričaju o njemu... Al' bar ne ćuti... i prihvata partnerstvo sa Rusima i Izraelcima... Što reče GAGO - može da se voli ili mrzi - al' ne ostavlja nikog ravnodušnim... Naši koji su u RS verovatno dobro znaju što ga biraju ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online