Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.02.2010.
17:55
Vesti A

Bombom razneo devojku i sebe

Stojan Miletić (19) iz Ključa i Dragana Gajić (17) iz sela Sitnice kod Ključa poginuli su prekjuče kada je Stojan aktivirao ručnu bombu na parkingu u ulici Rudi Čajavec u prijedorskom naselju Urije!

Stojan Miletić (19) nije mogao da se pomiri sa odlukom Dragane Gajić (17) da okonča dvogodišnju vezu: Mesto tragedije u Prijedoru
 
Tragično nastradala: Dragana Gajić

Prema rečima onih koji su poznavali ovo dvoje mladih, motiv stravične tragedije je neuzvraćena ljubav. Dragana, koja je išla u treći razred Trgovačke škole i danas je trebalo da proslavi 18. rođendan, pre petnaestak dana prekinula je trogodišnju vezu sa Stojanom. To je učinila, kako se saznaje, za ljubav roditeljima koji su joj, navodno, branili vezu sa Stojanom, ali joj nikada nisu rekli zašto.

"Dragana je bila prekrasna, pametna i zrela devojka, vrlo vesela i mi smo znali da je prekinula vezu sa Stojanom. Govorila nam je da je on zove, ali da ona ne odgovara na pozive", ispričala je jedna od zaposlenih u prodavnici u kojoj je Dragana bila na praksi, a koja je želela da ostane anonimna.


Ona je dodala da Dragana nije patila zbog prekida veze i da je bila vesela i zrela, te da se sasvim sigurno nikada ne bi odlučila na samoubistvo.


Drugari iz Draganinog razreda su ispričali da je ona bila sjajna osoba i odličan učenik. Za nju su imali samo reči hvale, a na dan tragedije dobila je dve petice. Kada je krenula kući, rekla im je da ide da se oprosti sa bivšim momkom pošto su raskinuli.


Nedaleko od mesta tragedije žive Draganini tetka i ujak kod kojih je nesrećna devojka tri godine stanovala nakon što je upisala Trgovačku školu. Ujak Marinko bio je vidno potresen, uplakan i ljut.

Dete za primer
Njegov komšija Luka Majkić dodaje da je Dragana bila vrlo povučena i da uveče uopšte nije izlazila u grad.
"Zar je to sudbina, da tako fino, mirno i dete za primer u svakom pogledu nastrada na pravdi Boga", potresen je Luka.

"Zar nije mogao da je pusti na miru da živi, zar je morao da je ubije? On joj je slao preteće SMS poruke: "Bićeš moja ili ničija, ubiću te", ali Dragana to nije smela da kaže meni jer bih ga ja prebio. Ipak, ispričala je tetki", priča ujak Marinko.


Ujak Marinko kaže da je pričao sa portirom iz preduzeća smeštenog nedaleko od mesta tragedije. Portir je ispričao da je mladić sačekao Draganu kada je pošla kući i na parkingu je zagrlio, a potom aktivirao ručnu bombu.


"Stojan je od Dragane tražio da mu vrati zlatni nakit koji joj je poklonio tokom njihove trogodišnje veze. To je bio razlog da ugovori susret s njom, kako bi uradio to što je isplanirao. Iz Ključa je došao neregistrovanim automobilom sa dve ručne bombe i namerom da učini tragediju", priča Marinko.


Tetka Ljilja kaže da nema opravdanja za to što je Stojan učinio.


"To nije ljubav, to je čista osveta. Iz ljubavi se ne ubija", kaže kroz suze tetka Ljilja i dodaje da je Dragana žurila kući da napravi kolače za rođendan.

 

Oproštajno pismo
Stojan Miletić je radio u Banjaluci u agenciji za obezbeđenje "Sektor sekjuriti" i bio je na bolovanju zbog problema sa kičmom. Iza sebe je, navodno, ostavio oproštajno pismo u kojem piše da se na ovaj korak odlučio zato što njihovu vezu brane Draganini roditelji.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online