Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 14.06.2013.
21:22
Dnevni avaz A

Haški sudija se boji da će Mladić i Karadžić biti oslobođeni

Sudija Haškog tribunala Frederik Harhof uputio je prijateljima iz pravnih krugova privatni uznemirujući e-mail u kojem izražava zabrinutost da bi Tribunal mogao da oslobodi Radovana Karadžića i Ratka Mladića, objavio je danski list "Nationalt", saznaje "Dnevni avaz".

Radovan Karadžić i Ratko Mladić
 


Niz presuda

Harhof, kako prenose danski mediji, izražava duboku zabrinutost zbog niza presuda Haškog tribunala kojim su odgovornosti za zločine počinjene u proteklom ratu oslobođeni bivši srpski komandanti poput Perišića, Simatovića, Stanišića i drugih.

Sudija Harhof, kako stoji u pismu, svojim se prijateljima požalio da bi oslobađajuće presude mogle biti posledica političkih pritisaka na Haški tribunal i da su ti pritisci došli upravo u vreme kada bi se trebalo odlučivati o krivici Radovana Karadžića i Ratka Mladića, kojima se trenutno sudi u Hagu.

"Ovo ukazuje na to da bi većina događaja za koje su odgovorni zapovednici i organizatori rata mogla proći nekažnjeno", stoji u tekstu objavljenom na stranicama danskog "Nationalta".


Izdato poverenje

Sadržaj optužnice ova tri slučaja neprijatan je podsetnik na etničko čišćenje od 1992. do 1996., gdje su se sistemski događala ubistva, silovanja i pljačke u Bosni, što je kao rezultat izazvalo strašne patnje civilnog stanovništva, napisao je Harhof.

Sudija Harhof je zaključio da su ovakve presude "značajan korak unazad“ za Tribunal u Hagu, kojeg je i on sam deo.

Mediji navode da je sudija Harhof na telefonsku molbu da u intervjuu pojasni svoja stajališta odgovorio da nema komentara.

"Da je ta poruka bila za objavljivanje, ja bih na drugačiji način izrazio šta mislim. Ovde je prekršeno poverenje u jednog od mojih prijatelja", komentarisao je Harhof.

Hoće li objavljivanje privatnog e-maila haškog sudije izazvati reakcije i u Haškom tribunalu, posebno na opservacije o pritiscima na rad pojedinih sudija, ostaje da se vidi.

POVEZANE VESTI

Petak 14.06.2013. 21:47
Ne plasi se on oslobadjanja njih dvojice, njega plasi uopste da neki hrabri i pametni srbin bude na slobodi...jer tesko je njima sa gledanjem samo u jednom pravcu da shvate srbe..da bi bio pravedan sudija trebao si da upoznas balkanski mentalitet da budes na opasnbim mestima da znas nesto o strategiji...ovako si se suncao na Maldivima dok je kod nas besneo rat...i sad se bojis...naravno i treba...da pukne petarda mislim da bi se nabili svi u misju rupu...no ja bas nisam neki ekspert za analizu ali ni vi u Hagu pojma nemate ni kome ni zasta se sudi...
Petak 14.06.2013. 22:28
he he he boze me sacuvaj koji ovnovi odsudija u toj haskoj nakazi koja srebrenica koje gluposti postovani ovnovi haskog tribunala upitajte aliju izetbegovica i klintona staje bilo u srebrenici oni ce vam sve lepo reci srebrenica marakale su lazna namestaljka alije izetbegovica doklena vise sa tim lazima i glupostima otidjite obidjite masovne grobnice srpskoga naroda gdesu srbi ubijani monstrumski i nabijani nakolac posredstvom alije izetbegovica mudzahedina manitese skupimo svezrtve rata samo u bosni pa cemo da vidimo gde je istina dosta vise o toj lazi
Petak 14.06.2013. 22:28
Е ако је вест пренео "Аваз",онда нема "сумње" у истинитост информација!Нико нормалан не треба да се боји ослобађања Радована и Раше јер,по већ виђеном сценарију,без доказане кривице,Срби "изненада" умру у Шевенингену!?Они сигурно неће живи изаћи као што ни "Аваз" неће објавити истину о рату у БиХ !http://srbin.info/2013/06/uticao-na-kolege-da-oslobode-hrvatske-generale-da-li-meron-ide-u-zatvor/Неће ни ово објавити!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online