Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.06.2013.
19:06
Vijesti A

Meštani pozvali gradonačelnika na "ferku"

Grupa meštana crnogorskog sela Lužac osujetila je nameru lokalnih vlasti da na jednoj lokaciji pored reke Bistrice, u blizini njihovih kuća, odlože nagomilani otpad sa gradskih ulica. Seljani su napravili barikade i stražarili kako bi onemogućili da kamioni istovaraju otpad. Međutim, kada je naišao gradonačelnik Berana došlo je do svađe i poziva da se cela stvar reši fer pesničenjem. Meštani su bili orni za kavgu, ali je predstavnik lokalnih vlasti izbegao incident udaljivši se kolima.

Berane puno smeća jer ne mogu da se dogovore gde da ga istovare
 

Grupa meštana crnogorskog sela Lužac osujetila je nameru lokalnih vlasti da na jednoj lokaciji pored reke Bistrice, u blizini njihovih kuća, odlože nagomilani otpad sa gradskih ulica.

Meštani su zatekli mašine kako kopaju veliku rupu, dubine desetak metara, kojom je čak ugrožen i vodotok Bistrice. Oni su posle toga postavili straže, a zatim preko noći parkirali i ostavili desetak privatnih automobila oko rupe, da kamioni sa otpadom ne bi eventualno mogli da priđu.

"Ujutru smo odmah došli na to mesto i nastavili da stražarimo. Zvali smo i vodoprivrednog inspektora, koji je rekao da će zatražiti da se rupa zatrpa i lokacija vrati u prvobitno stanje", rekao je jedan od meštana Lušca koji nije želeo da mu se pominje ime.

On je kazao da je u jednom trenutku naišao gradonačelnik Berana Vuka Golubović, koji nedaleko odatle ima vikendicu i da je došlo do verbalnog duela, u kojem su razmenjene "teške reči".

"Ne znam da li je on naišao slučajno, ali se namestilo da dođe baš kada je bila najveća gužva i rasprava. Razmenjene su teške reči. Neki od meštana izrazili su želju da se fer potuku sa predsednikom Opštine, ali je on posle tog incidenta ušao u automobil i otišao", rekao je meštanin sela Lužac.

Vest o incidentu ubrzo počela kruži u javnosti, pa je poprimala različire verzije. U jednoj od njih pričalo se da su se gradonačelnik i jedan meštanin navodno i potukli, pa čak i da je "pala krv".

"Ne, nije bilo tuče. Ali je bilo vrlo neprijatnih reči. Istina je da je malo falilo da bude i tuče... Iz lokalne uprave su tvrdili da rupa nije iskopana zbog smeća. Šta god da je bila namera, nas to ne zanima, samo tražimo da se mesto uredi onako kako je bilo. A smeće ovde naravno da ne mogu odlagati", rekao je stanovnik Lušca.

U Beranama već četvrti mesec traje blokada gradskog smetlišta na Vasovim vodama, gde mještani prigradskog naselja Berasnelo blokiraju dalje odlaganje otpada. Beranselci su pre mesec protestovali pred zgradom Opštine, gde su odložili kese sa smećem, kada je došlo do grubog incidenta između gradonačelnika i američkog državljanina poreklom iz Berana, Jovana Lončara.

Golubović je tada otpužio Lončara da je organizovao meštane da prave blokadu i pred nekoliko desetina svedoka mu rekao "džukelo, treba da odeš". Lončar je prijavio gradonačelnika policiji zbog pretnje i teške uvrede, ali taj slučaj službeno nije procesuiran. Grad je zatrapan smećem, koje se u manjim količinama odvozilo na sanitarnu deponiju u Baru, a sada se, kako se nezvanično saznaje, odlaže u susednim gradovima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.06.2013. 15:39
Ko sme mene da pozove da ferku A??? Sta je misevi sta ste se usrali ??? AAAA!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online