Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.06.2013.
19:03
Telegraf A

Pokazao prstom na Mila, pa otet i mučen na Kosovu

Rožajac Muharem Fejzić, koji je pre desetak dana šokirao Crnu Goru javnim istupom u kome je optužio vrh Demokratske partije socijalista da stoji iza organizovanog šverca između Crne Gore i Kosova, otet je i zlostavljan na teritoriji Kosova, saopštila je njegova porodica.

Muharem Fejzić posle povratka sa Kosova
 

U otvorenom pismu koje je Muharemov brat Mirsad poslao premijeru Milu Đukanoviću navodi se da je Muharem sa teritorije Crne Gore otet i prebačen na Kosovo, gde je vršena tortura nad njim. Pored Đukanovića, pismo je poslato na adrese predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, i predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Fejzić je nestao u četvrtak veče na putu od Rožaja ka selu Besnik. Prolaznici su u tunelu pronašli njegov automobil sa otvorenim vratima, zbog čega je pozvana policijia. "Tokom uviđaja je utvrđeno da na vozilu nema nikakvih tragova nasilnih radnji, niti bilo čega što bi upućivalo na kidnapovanje, pa se odmah posumnjalo da je reč o unapred smišljenoj farsi", objavili su crnogorski mediji. Iz policije su nezvanično rekli da je njega neko najverovatnije neko savetovao da se skloni na Kosovo i pričom o kidnapovanju skrene pažnju na sebe.

Mirsad Fejzić u pismu navodi da je "grupa naoružanih i maskiranih osoba zaustavila njegova vozilo i odvela ga u nepoznatom pravcu".

"Tek sutradan smo svi saznali da je pronađen na Kosovu. Navodi policije da je pronađen zdrav, na žalost, nisu potpuno tačni. Brutalno je pretučen i mučen, a njegovo telo je paljeno na nekoliko mesta. U kakvom je stanju vraćen s Kosova možda mogu reći fotografije koje vam šaljem uz pismo", navodi se u pismu Fejzića.

Mirsad Fejzić podsetio je da je njegov brat nedavno u Skupštini govorio o kriminalnim aktivnostima i postojanju šverca cigaretama na granici Crne Gore s Kosovom.

"Istog trenutka zatražio je da se njegovi navodi provere i da mu se pruži potrebna zaštita. Reakcija državnih organa je izostala. Nećemo sebi sada dati za pravo da komentarišemo koliko je to bio odgovoran odnos onih koji bi, valjda, trebalo da služe državi i njenim građanima. Muharema niko od zvaničnika nije posetio. U drugim bi zemljima i na taj način bio zaštićen", piše u pismu.

"Umesto poštovanja i odgovornog odnosa prema običnom građaninu i provere njegovih navoda u interesu države Crne Gore, dozvoljeno je kriminalnim strukturama da naš Muharem bude otet nedaleko od centra grada. Neko im je u Crnoj Gori dozvolio da voze auto bez registraskih oznaka. Oni su bez ikakvih problema, i bez Muharemovih potrebnih dokumenata, očigledno prešli državnu granicu i završili s njim u susednoj zemlji. Otmičari su mu se obratili samo jednom i kazali da je došlo vreme da ga vidi glavni", navodi se u pismu Mirsada Fejzića.

"Podržavamo politiku pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Zato nas i brine činjenica da se građanin Crne Gore, koji odgovorno govori o poznatim mu negativnim pojavama u sredini u kojoj živi, može biti otet i preveden preko državne granice", dodaje Fejzić.

To može, prema njegovim riječima, "da govori o slabosti i nespremnosti naše države što se valjda nikako ne smije dopustiti".

POVEZANE VESTI

Subota 01.06.2013. 19:57
zao mi je ovog coveka ali nekad su rozajci trcali da se odvoje od srbije pa uzvikivali MILO MILO BILO KAKO BILO VOLIMO TE MILO pa eto im sad mila nemaju banke leba da jedu
Subota 01.06.2013. 20:00
O kojim drzavama ovaj nesrecni Rozajac prica? nema ti tu nikakvih drzava to ti je prijatelju moj samo NATO klan,sverc,droga,prostitucija...a kad bude bilo drzave jednog dana to ce biti jedna drzava bez svega gore navedenog,ali za to se treba boriti
Subota 01.06.2013. 20:00
Ovo je opomena za svakog ko pomisli da im stane na put.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online