Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.04.2013.
11:05
Beta A

BiH ostaje bez stotina miliona evra pomoći?

Stotine miliona evra pomoći Evropske unije (EU) Bosni i Hercegovini (BiH) su "pod velikim znakom pitanja ako BiH zaustavi svoj evropski put" izjavio je za sarajevski Dnevni avaz visoki neimenovani zvaničnik EU.

List navodi da je EU najveći pojedinačni donator BiH sa više od tri milijarde dolara pomoći u poslednjih 20 godina, a u narednih šest godina je planirano da EU donira BiH još nekoliko stotina miliona evra pomoći.

Foto: Ilustracija

Neimenovani sagovornik iz EU je za sarajevski dnevnik izrazio zabrinutost EU i njenih članica zbog konstantnog zaostajanja BiH na evropskom putu.

"Izdvojili smo više od tri milijarde evra i to je samo deo pomoći koju je BiH dobila od Evrope. Drugi deo novca dolazio je i trebalo bi i dalje da dolazi kroz fondove. Tako smo preko IPA fondova u poslednjih šest godina dali 660 miliona evra, a plan nam je da se u narednih šest godina u BiH slije još skoro do milijardu evra", rekao je zvaničnik.

Dodao je da "ako se nastavi s odbijanjem reformi, sve će to nestati, kao i novac iz novih pretpristupnih, IPA 2 fondova". Prema njegovim rečima, "pre nego što se odredi tačan iznos novca, BiH mora da osigura mehanizme kvalitetnog sproveđenja projekata koje bi EU finansirala".

"Toga trenutno nema, a ne vidimo aktivnosti na svim nivoima vlasti da se oni uspostave. Time dovodite u pitanje stotine miliona evra pomoći. Izgleda da ćete se vi radije zaduživati nego uzimati od nas novac. To je nepojmljivo", prenosi Dnevni avaz kazivanje visokog zvaničnika EU koji u čitavom tekstu nije imenovan.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.04.2013. 12:44
Bosna je vikend drzava, tamo niko nece da zivi niti da radi.Tamo idemo samo u slobodno vreme da se nejedemo i napijemo.Jasno svima reci da Bosna moze samo u Evropu za provod, a nikako u industrijsku zonu.Treba ekoloski da se ocisti i da Evropi ponudimo svez vazduh i lepu prirodu.Kako ispuniti evropske uslove, kad u Bosni vise ne postoji radnicka klasa.Bosanski radnik je nestrucan i lenj, ali su seljaci veoma vredni i strucni, njima treba pomoci, pa bi tako dobili i zdravu hranu.A sta coveku vise treba:Svez vazduh, zdrava hrana i prirodne lepote.Oni koji su zeljni sveta i modernih izmisljotina ce ionako sami otici, ko ostane postace otvoren i gostoljubiv.Samo Evropa za nas nece imati vremena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online