Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 05.04.2013.
08:21
Beta A

Vujanović: Srbi, glasajte za mene

Predsednički kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović zatražio je večeras na završnom skupu u Podgorici novi, treći mandat za predsednika Crne Gore i pozvao Srbe da glasaju za njega.

Filip Vujanović, kandidat za predsednika Crne Gore
 


Vujanovićevoj završnoj promociji za predsedničke izbore u nedelju, 7. aprila prisustvovali su i podršku mu dali svi koalicioni partneri DPS, politički predstavnici manjinskih naroda, Bošnjaka, Albanaca i Hrvata, i Liberalna partija (LP).


Prvi put, u deceniju i po dugom partnerstvu, izostala je podrška Socijaldemokratske partije (SDP) koja je ranije danas pozvala svoje birače da bojkotuju predsedničke izbore ili precrtaju glasački listić.


Vujanović se zahvalio na podršci svim manjinskim narodima sa kojima su Crnogorci "zajedno gradili Crnu Goru", i pozvao Srbe u toj zemlji da glasaju za politiku "otvorenih, iskrenih, prijateljskih, partnerskih i bratskih odnosa sa Srbijom".


On je kazao da je uvek bio promoter "bliskih odnosa dve stare, ravnopravne države i dva velika, bratska naroda".


Kandidat DPS je zatražio novi mandat jer je "predsednik svih građana, jer je gradio politiku dobrosusedskih odnosa, integracije ka EU i NATO i boljeg kvaliteta života građana".


Lider vladajuće DPS Milo Đukanovć uveren je da će crnogorski građani, glasajući za Vujanovića, "pokazati zrelost" i da neće ostaviti prostora za "politički avanturizam i destabilizaciju Crne Gore", kako kao premijer doživljava eventulnu pobedu suparničkog kandidata Miodraga Lekića.


On je dodao da pobeda Vujanovića znači političku stabilnost zemlje i naglasio da potpredsednika DPS za novi, treći mandat preporučuje i to što je, za razliku od svog protivkandidata, uvek bio "u Crnoj Gori i uz Crnu Goru, u njenim najvećim iskušenjima".


Đukanović je zaključio da izbori u nedelju "nisu samo pitanje izbora predsednika, već pitanje odgovornosti prema državi".

POVEZANE VESTI

Petak 05.04.2013. 08:34
KO TE ZAOKRUZIO RUKA MU SE OSUSILA!!!
Petak 05.04.2013. 10:22
Dosta je on ojadio Srbe znao je svog sofera da salje da vozi u Italiju da sin kupi farmerke a sve o trosku budjeta.Srbi u CG nemaju ama bas nikakva prava a izjasnili su se sa 45% i kakav je to licemer da sada trazi Srbsku podrsku.Nema ni obraza ni sram ! Zato se slazem sa krilaticom milojka "KO TE ZAOKRUZIO RUKA MU SE OSUSILA".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online