Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 22.03.2013.
15:12 >> 20:21h
Vestionline A

A u Zagrebu ''Ubij, ubij Srbina''

Fudbalska utakmica Hrvatske i Srbije poslednjih dana je u žiži javnosti u obe zemlje, a atmosfera u Zagrebu se polako "zagreva" okupljanjem navijača u centru grada.

Nesmotrene izjave izvršnog direktora Fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića i lidera Hrvatske stranke Ruže Tomašić uticale su da se dodatno podgreje već vrela atmosfera. 


Zbog svega rečenog, jedan kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, može da se pretvori u ono što fudbalski savezi Hrvatske i Srbije sigurno ne žele, a to je oživljavanje gorkih uspomena iz 90-ih godina. Tako je danas, pred utakmicu ’’orlova’’ i domaćih ’’vatrenih’’, u Zagrebu sve podređeno tom događaju, a nisu mogli da izostanu i navijački pokliči poput ’’Ubij, ubij, ubij Srbina’’.

19.50 - Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske rezultatom 2:0, a golove na zagrebačkom stadionu "Maksimir" postigli su Mario Mandžukić u 21. i Ivica Olić u 37. minutu meča.

 

18.15 - I pored upozorenja da će utkmica biti prekinuta, navijači na "Maksimiru" uzvikivali "Ubij, Srbina"!

 

16.50 - Kako se navodi, privođenja na Trgu bana Jelačića počela su sa jednim mladićem koji je nosio kapu sa ustaškim obeležjem. S obzirom da zagrebačka policija snima celokupnu atmosferu na gradskim ulicama, u zoni stadiona i na samim tribinama, za očekivati je da će se trend hapšenja malobrojnih izgrednika nastaviti.

 

16.35 - Jake policijske snage u centru Beograda čuvaju zgradu ambasade Hrvatske u Srbiji, kao i brojna druga diplomatsko-konzularna predstavništva u prestonici, a sve zbog ove utakmice.

 

16.25 - Srpska reprezentacija je stigla na Maksimir, praćena specijalcima sa fantomkama. Nekoliko minuta pre njih i četa Igora Štimca stigla na stadion uz oduševljenje okupljenih simpatizera.

 

15.30 - Na glavnom zagrebačkom trgu atmosfera postaje sve užarenija, i to doslovce. Upaljene su baklje, a povici "Ubij Srbina", "Ajmo Ustaše" i "Za dom spremni" sve češći i sve glasniji. Jake policijske snage na Trgu bana Jelačića opkolile su jednu grupu izgrednika i priveli su dvadesetak agresivnih i glasnih navijača koji su uzvikivali pomenute parole. Oni će biti zadržani u pritvoru do ispitivanja u Županijskom sudu.

 

15.00 - Ovog trenutka, tri sata pre početka same utakmice, otvorene su kapije Maksimira. Namera je, naravno, da se koliko je moguće izbegne gužva.

 

14.30 - Trg bana Jelačića i Cvjetni trg već su se napunili navijačima. Sporadično su se mogli čuti stihovi "zabranjene" pesme "Jasenovac i Gradiška stara", kao i povici "Ajmo ustaše" i "Ubij Srbina". Međutim, pesme i povici su vrlo brzo utihnuli približavanjem i reakcijom revnosne policije.

 

14.00 - Zagrebačka policija opovrgla je informacije o upadu u prostorije Bed Blu Bojsa u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, koja se brzo pronela po medijima u Hrvatskoj i Srbiji. "Nema ništa od toga, ne znamo odakle im te informacije", rečeno je Hini u kancelariji za Odnose sa javnošću zagrebačke policije.

 

13.45 - Nijedna grupa srpskih navijača nije u petak tokom prepodneva pokušala da uđe u Hrvatsku, saopštio je MUP Srbije.

U centru grada je velika gužva u saobraćaju, a mnogi su na svoje automobile okačili šahovnice i ostala obeležja. Kako bi privukli goste, u mnogim kafićima je promocija pića, cene piva u centru i širem centru su snižene, a u skoro svakom objektu okačena je hrvatska zastava.

Pogledajte snimak sa ulica Zagreba, a mi se nadamo da će večeras u 18 sati, kada počinje utakmica, sve proteći u najboljem redu. Uz svo zlo koje se desilo na ovim prostorima, vreme je da se igramo fudbala, a ne rata.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 15:37
Ма да ли је то могуће,да хрвати мрзе Србе.
Petak 22.03.2013. 15:49
Saka jada bolesnih zivih stvorenja.....
Petak 22.03.2013. 15:16
Lako je za njihove uzvike i povike, to znamo...nego...?!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online