Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.03.2013.
12:22
Beta A

Milanović: Desnica ponovo širi mržnju

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas, povodom sukoba mladih iz Kistanja i učenika pravoslavne bogoslovije manastira Krka, da se u Hrvatskoj dešavaju ozbiljne stvari i optužio stranke desnice da ponovo šire mržnju.

"Ozbiljne se stvari događaju u Hrvatskoj. Ponovo vidimo da stranke desnice u svoj nesposobnosti da bilo šta drugo artikulišu, šire mržnju, čistu destilisanu mržnju prema drugima", naglasio je Milanović u izjavi za novinare u Vladi Hrvatske u kojoj je oštro kritikovao i medije, posebno Hrvatsku televiziju (HTV).

On je dodao da idu izbori za evropski parlament i da "motivaciona kampanja Hrvatske demokratske zajednice daje svoje prve rezultate, oni se mere hemoglobinom".

Jezik mržnje i dalje prisutan: Zoran Milanović

"Napadnuti su juče bogoslovi iz manastira Krka, deca koju su praktički napala deca" naglasio je premijer. On je oštro kritikovao javnu telelviziju HTV zbog toga što je u prilogu grupu mladih iz Kistanja kod Knina nazvala "Janjevcima".

"To je rečnik kojim se služi HTV. Ne maloletne osobe hrvatske nacionalnosti već - Janjevci! Pa šta se čudimo onda da se takve stvari događaju?", upitao je Milanović.

On je na početku konferencije rekao da daje izjavu "uz izričito protivljenje svojih stručnjaka za odnose s javnošću".

"Mogu samo otvoreno govoriti, ako će to svaki novinar na televiziji nazivati obrušavanjem na medije, neka bude tako, ali ja neću prestati govoriti… Nisam ovde došao da ćutim, već da radim i govorim", bio je oštar Milanović.

On je ocenio sramotnim što, kako je rekao, niko nije reagovao na izjavu poslanice Hrvatske stranke prava u Saboru Ruže Tomašić koja je u jednoj televizijskoj emisiji optužila predsednika Samostalne demokratske srpske stranke Vojislava Stanimirovića da je četnik i da je lično slao ljude na Ovčaru.

"I nikom ništa. To je postalo normalno u Hrvatskoj, to više nikom ne smeta... Pozovete osobu koja je učinila nešto tri puta gore nego fudbalski nakupac (aludiranje na čelnika Dinama Zdravka Mamića), date joj prostor, ne prekidate je dok to govori iako čini krivično delo za koje neće odgovarati", rekao je hrvatski premijer.

Poručio je da Vlada neće dopustiti "mržnju i tu vrstu straha, iza kojeg stoje oni koji sada kukavički ćute". Prema njegovim rečima, niko se ne bavi izjavama Tomnašićeve, već interpretacijama premijerove izjave u kojoj je pomenut građanski rat, a na koju reaguju "mnogobrojni anonimni ljudi u crnim košuljama koji
predstavljaju stranku (HDZ)".

Milanović je podsetio i na izjavu poslanice Tomašić s motivacijskog skupa HDZ na kojem je Tomašić, koja je na listi HDZ-a za izbore za evropski parlament, rekla da je Hrvatska za Hrvate, a da su ostali gosti i dodao da su "prvi gosti dobili po leđima i po nosu".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.03.2013. 12:26
Мржња се свакодневно дозира у медијима тако да не чуди све оно што се десило протеклих дана.Зашто се чуде?Зар не виде какви су им медији?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online