Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.03.2013.
13:26
Srna, Beta A

Jovanović: Mamićevo hapšenje dokaz da je HR uređena država

Ministar obrazovanja i sporta Hrvatske Željko Jovanović kaže da uvrede na nacionalnoj osnovi koje mu je uputio čelnik Dinama Zdravko Mamić nisu vredne njegovih komentara, a da je njegovo privođenje dokaz da je Hrvatska uređena država.

Mamić: Jovanović ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko
 

"Mogu samo reći da takvi istupi nisu vredni mojih reči", rekao je Željko Jovanović novinarima u Zagrebu.

Na pitanje o brzini kojom je Mamić završio u pritvoru, Jovanović je rekao da nije reč o politici, već o dokazu da je Hrvatska uređena država u kojoj niko ne može da bude vređan po nacionalnoj, verskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Posle noći provedene u pritvoru, Mamić će danas biti ispitan u Opštinskom državnom tužilaštvu, koje će odlučiti hoće li za njega tražiti pritvor.

Izvršni predsednik Dinama izjavio je juče u jednoj radio emisiji da Željko Jovanović kao Srbin i kao čovek koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko".

"Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država i da niko ne može vređati po verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi", rekao je Jovanović.

Josipović: Zloćudno agresivne izjave prema svim Srbima

Hrvatski predsednik Ivo Josipović najoštrije je osudio Mamićeve izjave.

"Reči kojima je lično, najvulgarnije i primitivno, izvređao ministra Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u celini", naveo je Josipović.

 

Mamić je inače angažovao čak pet advokata, a jedan od njih je celi slučaj nazvao cirkusom.

"Verujem da će biti smrtna kazna - streljanje. Kakva je ovo situacija i kakva je ovo država? Postali smo cirkus država... Luda država, ludi ljudi", rekao je Mamićev advokat Ante Madunić.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je i predsednik SDP-a, osudio je Mamićev istup, koji je povezao sa njegovim nedavnim učestvovanjem na skupu HDZ-a u Zagrebu.

"To je taj novi HDZ, nova snaga. Koliko je god to grozno, toliko je ipak u toj grozoti dobro da ljudi vide kako se razlikujemo. Mi smo dva sveta, te razlike su puno dublje nego što sam mislio", rekao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 14:56
A šta je sa onim drugima koji svakodnevno daju slične izjave?!
Subota 16.03.2013. 13:33
Јадни сте обојица и баш вам је много уређена држава! Немачки коњушари!
Nedelja 17.03.2013. 02:40
Koja uredjena drzava? Pustaju i ratne zlocince na slobodu a da nece ovoga za par ruznih rijeci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online