Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.02.2010.
19:59
Blic A

Crnogorska vlast deo narko kartela

Predsednik crnogorske opozicione stranke Pokret za promjene Nebojša Medojević najavio je danas da će preko ambasadora zapadnih država u Podgorici upozoriti međunarodnu javnost da su "vrh crnogorske vlasti i neki mediji postali sastavni deo narko kartela".

Upozorava na spregu crnogorske vlasti i kriminala: Nebojša Medojević

Optužbe o navodnoj sprezi vlasti i organizovanog kriminala u Crnoj Gori Medojević je ponovio na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je, takođe, ocenio da se protiv njega vodi "opasna hajka", posebno nakon što je nedavno u emisiji Radio-televizije Srbije izneo veoma oštre ocene o političkim prilikama u Crnoj Gori.


Posle te emisije, kako je Medojević rekao, on i Pokret za promjene su izloženi "brutalnim napadima", a u tom kontekstu je pomenuo Radio-televiziju Crne Gore i Upravu policije Crne Gore.

Uprava policije je posle Medojevićevog nastupa na RTS demantovala njegove tvrdnje o kriminalizovanoj vlasti u Crnoj Gori.

Medojević je danas novinarima rekao da neki mediji u Crnoj Gori nastoje da "narko bosove i šefove organizovanog kriminala prikažu kao crnogorske patriote, ugledne investitore i garante crnogorske nezavisnosti".


On je Ranka Krivokapića, predsednika parlamenta i lidera Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije, i ministra unutrašnjih poslova iz te stranke Ivana Brajovića pozvao da se odrede prema, kako je rekao, brutalnoj političkoj zloupotrebi policije od njenog direktora Veselina Veljovića.


Umesto da se obračunava sa narkokartelima, Veljović je, kaže Medojević, obračunava s njim koji je, narodni poslanik parlamentarne stranke, član Odbora za bezbednost i predsednik Naconalnog saveta za evropske integracije.


Medojević je pozvao da se o svemu izjasne i čelnici državnih institucija, poput Crnogorske akademije nauka i umetnosti, rektora Univerziteta, sindikalne lidere i studente.


On je pozvao opozicione stranke i vladajuću Socijaldemokratsku partiju da "zaborave" na međusobne razlike i da se suprotstave sadašnjoj vlasti, pošto je, prema njegovoj oceni, Crna Gora "okupirana" kriminalom.


Predsednik PZP je najavio da će uskoro posetiti Vašington i da će tamo obaviti "konsultacije" u vezi sa političkim prilikama u Crnoj Gori.


Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista zatražila je danas od Medojevića da odgovori da li se stidi svog nastupa na programu RTS, u kome je , kako se navodi, izneo niz ocena kojima blati svoju državu.


Na Medojevićevu ocenu u emisiji RTS da se stidi zbog toga što je crnogorska vlast priznala nezavisnost Kosova i Metohije, DPS je saopštio da je "malo nedostajalo pa da Medojević eksplicitno izjavi da se stidi nezavisnosti Crne Gore".

Ponedeljak 15.02.2010. 20:55
Sve li ce srbi optuziti majko mila! Jedino sto znadu je klevetati i optuzivati nekoga kako bi ostvarili svoje interese! Kao da im netko vise veruje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online