Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 28.02.2013.
00:07
Srna, RTS A

Dodik svedok Karadžićeve odbrane

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti svedok odbrane na suđenju nekadašnjem lideru Srpske Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu.

Pojava Karadžića je istorijski važna: Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske
 

On je naveo da Karadžić ima zasluge zato što su okupljeni ljudi i da je njegova pojava istorijski važna. "Međutim, ako se desilo da je on počinio zločin, neka odgovara za to", rekao je Dodik za RTS.

On je istakao da ne veruje više u sistem međunarodne pravde, jer daje političku stereotipizaciju Srba kao loših momaka i krivaca. Dodik je naglasio da Srpska ne može imati posledice za presude koje će biti izrečene u Hagu, jer one nisu kolektivne već individualne.

Velika uloga Republike Srpske u "Južnom toku"

Govoreći o gasovodu Južni tok i o tome šta je još potrebno da bi počela njegova izgradnja, Dodik, je rekao da je Drina granična linija i da treba proći tu liniju, ali da postoje problemi sa manipulacijama na tom planu.

"Uloga Srbije je velika, mislim da je sve definisano, mapa puta postoji, ta investicija je za nas važna, jer je krak koji ide kroz Republiku Srpsku važan za generacije koje dolaze, gas je nešto što ima stogodišnje rezerve... To je top tema i u celom svijetu, kroz sigurnu energetsku budućnost", rekao je Dodik.

Prema rečima Dodika, Haški tribunal je sud selektivne pravde i da je potpuno izgubio legitimitet.

"Da je to objektivno, Šešelj ne bi recimo bio deset godina tamo bez ikakve očigledne namere ili dokaza za osudu. Ne znam šta su oni radili, ali sumnjiv mi je pristup tog suda, da koji god Srbin da se pojavio bio je osuđen, a niko nije bio oslobođen", rekao je Dodik.

Govoreći o problemu Kosova i Metohije, Dodik je rekao da je uveren u loše namere međunarodne zajednice prema Srbima u celini i da je Srbija preko Kosova trebalo da bude definitivno poražena.

On je naglasio da se i preko Drine mnogi osećaju poniženim zbog pitanja Kosova.

"Ni Albanci ni Srbi nikada nisu bili dva naroda na istoj strani kroz istoriju, to su narodi trenja, pa mislim da princip razdvajanja dva naroda, kao u Palestini i Izarelu treba i ovde da važi", rekao je Dodik.

On je istakao da stranci pokušavaju da Srbe dovedu pred svršen čin pričom o integrisanom prelazu, navodeći da je to već viđeno u BiH.

"Šta će se desiti na kraju to je stvar odluke Srbije, mi podržavamo sve zvanične odluke Skupštine Srbije. Republika Srpska ne priznaje Kosovo, a BiH to nije uradila isključivo zato što Srpska to nije dala. Treba biti odlučan u sprovođenju nacionalne politike Srbije", rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.02.2013. 00:24
Слобода нашим херојима које је запад заробио да би могао на миру да нас уништава. Слобода за Шешеља.
Četvrtak 28.02.2013. 00:28
Svaka cast Mile, jedno je cinjenica da ni jedan politicar u Srbiji nema hrabrosti da otvoreno i javno kaze, sve sto si veceras rekao !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online