Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 27.01.2013.
22:18
Nezavisne A

Otac Srđana Aleksića: Dobrota ne umire

Kada je pre 20 godina u ovu grobnicu spuštan moj Srđan, koji je danas postao i deo svih vas, znao sam da dobrota ne umire i da joj je on otvorio put, kazao je njegov otac Rade Aleksić.

Srđan Aleksić - vojnik heroj
 

On je i ovaj put na Savindan, datum kada je preminuo najveći trebinjski heroj modernih vremena Srđan Aleksić, posetio sinovljev grob. Sa njim su, pored članova porodice, nad Srđanovim večnim počivalištem bili i prijatelji porodice Aleksić, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i visoka delegacija susedne Crne Gore, među kojima i inicijatori da jedan od glavnih podgoričkih trgova dobije Srđanovo ime.

Ponosan što je njegov Srđan u proteklom ratu bio jedan drugačiji borac i ratnik, boreći se protiv svakog zla, njegov otac je kazao:

"Puno je ovo groblje Srđana i puna su naša groblja mladih momaka, čijim smo

životima platili nepotrebnu cenu".

On je izrazio nadu da je Srđanov gest podstakao mlade generacije da se nikada ne ponove godine zla kakve smo imali u proteklom ratu. Srđan je hrabro izgubio život u centru grada braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

"Ja sam danas i kao građanin ovog grada i kao njegov gradonačelnik ponosan da smo imali Srđana, iako mi je žao što moralnih kopija Srđana Aleksića nije bilo u svim gradovima gde se dešavala ratna zbilja", rekao je Vučurević.

Taj obrazac, dodaje Vučurević, mora stasati u mladim generacijama, izdižući ih iznad svakodnevnih politika različitih interesa. Na Vučurevićevo obećanje da će lokalne vlasti razmotriti mogućnost postavljanja adekvatnog obeležja ovom trebinjskom heroju, Srđanov otac je dodao da je to sporedna stvar ako Srđan i njegovo delo ne žive u duši građanina i dušama mladih Trebinjaca, a to će, kako kaže, biti najveći spomenik koji se može stvoriti.

Nagrađen film "Krugovi"

 

Film "Krugovi" Srdana Golubovića nagrađen je specijalnom nagradom žirija na prestižnom američkom festivalu "Sundance", koji je danas završen u Park Sitiju, u američkoj državi Juta.

 

"Posebno bih želeo da zahvalim mojoj ekipi. Podržavali ste me tokom svih ovih godina. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam", kazao je Golubović, čiji je film nagrađen u kategoriji svjetskih drama, u kojoj se našlo još 11 filmova.

 

Nedelja 27.01.2013. 23:02
Momak nije znao za koga se bori,ALI dali je bitno da i danas odajemo cast i postovanje jednoj PETORAKLJI na njegovoj glavi?Zasluzio je pohvale,ali moglo je to da se napravi i bez obelezja na titovki.Kakva bruka.Pravili su Srbi podvige i pod tim obelezjem,ali sta mi danas imamo od toga?VOSTANI SRBIJO!!!
Ponedeljak 28.01.2013. 08:32
Ne ponovilo se nikada više!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online