Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.01.2013.
15:44
Beta A

Riker: Dodik da gleda svoje dvorište

Američki zvaničnik zadužen za Balkan Filip Riker rekao je u Briselu da stavovi predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o Kosovu nemaju važnosti

Američki zvaničnik zadužen za Balkan Filip Riker
 

Na pitanje novinara kako gleda na izjavu predsednika RS da kosovski Srbi mogu naći nove domove u Republici Srpskoj, Riker je kazao da bi Dodik trebalo da se okrene poboljšanju privrede, reformama i budžetu.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD je primetio da je u Bosni i Hercegovini propušten niz prilika za napredak i dodao da bi put napred u toj zemlji bilo to da svi tamošnji vođi ostave po strani jačanje svojih političkih položaja i programa, i da se okrenu rešavanju opipljivih problema na putu ka u EU i NATO.

To je bio Rikerov odgovor i na pitanje kako gleda na to što u BIH mnogo šta deluje, Federacija Bošnjaka i Hrvata nije funkcionalna, a "široko je rasprostranjeno mišljenje da su interesi Hrvata u toj federaciji potpuno zapostavljeni".

Riker je dodao da bi "Dodiku bolje bilo da se usredsredi na stvari kod kuće, za koje je nadležan i odgovoran" i da je "to što on kaže lični stav koji nema važnosti za Kosovo".

Dodik, po Rikerovim rečima, "treba da se usredotoči na privredu u svojoj kući, koja je entitet u državi Bosni i Hercegovini, kako bi građanima pomogao da ostvari ono što žele, a to su ekonomija, reforme, pitanje budžeta".

Američki diplomata je ukazao da "2013. godina nije 1992. ili 1993. i mora se okrenuti praktičnim stvarima, a ne odvraćati pažnju od onoga što jača vodeću ulogu u svojoj kući".

POVEZANE VESTI

Sreda 16.01.2013. 16:07
Bolje bi bilo i njemu da gleda u svoje dvorište, a ne da se petljaju po tuđim avlijama. Zar on misli da će njihovo večno da traje? Našli su na Srbima da treniraju strogoću. Oni sve rade da nas to brže približe Ruskoj braći.
Sreda 16.01.2013. 17:12
Sto nesto tako nekaze zavanicnicima Albanije, Hrvatske... kada oni govorw o Kosovu i Metohiji...Sam sebe potire, to nam ukazuje da su SAD siledzije i neokolonijalisti ! Sto on negleda svoja posla i sredjuje stvari u svojoj kuci nego ide po svetu i drugima soli pamet !!!
Sreda 16.01.2013. 17:54
Meдије пишу да је ситуација у Мостару веома затегнута између Бошњака и Хрвата зато што су Хрвати, пре неки дан, минирали један муслимански споменик а, он прича да је Додик крив за актуелну ситуацију у Б и Х. Лупа ујка Сам и незна ни шта говори.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online