Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.01.2013.
17:58
B92 A

ZG: Bombaš na Fejsbuku pozivao na ubijanje

Vojislav Blažević (54) osumnjičen je za izazivanje dve eksplozije koje su se prošle nedelje dogodile u Zagrebu i u kojima je i on sam povređen. Na Blaževićevom "fejsbuk" profilu stoji da se bavi paraglajdingom, da je sklon svakom riziku i avanturizmu... Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor Blaževiću.

Vojislav Blažević osumnjičeni za eksploziju u Zagrebu
 

Ni 25 pretresa stanova, automobila, računara i mobilnih telefona, ni 250 informativnih razgovora koje je policija Hrvatske obavila u poslednjih pet dana nisu otkrili pravi motiv zbog kojeg je Blažević podmetnuo dve eksplozije u zapadnom delu Zagreba.

Istražni sudija Vera Polak-Presečki odredila mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja istrage i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Njegov advokat Branko Šerić najavio je žalbu na tu odluku.

Blažević na "fejsbuku": Sklon sam svim vrstama rizika

Na Blaževićevom “fejsbuk” profile stoji da prodaje opremu za paraglajding i za penjanje, kao i opremu za borilačke sportive. Na toj društvenoj mreži osumnjičeni za dve eksplozije postavio je i više fotografija na kojima skače padobranom, a u kratkom opisu, o sebi kaže:
- Obožavam avanture svake vrste. Uživam u ekstremnim sportovima i u ekstremnim situacijama! Volim ugodno, opušteno i posebno društvo sklono šali i zafrkanciji gotovo svake vrste! Nadasve cijenim ljude neograničenog duha čije su granice i ljudske i inteligencije vrlo daleko. Sklon sam svim vrstama rizika i avanturizma.

Hrvatski istražitelji ispitali su danas Blaževića u zagrebačkoj bolnici u kojoj se nalazi pošto je lakše povredjen u drugoj ekspoloziji 11. januara, a on se branio ćutanjem. Uz to, Blažević štrajkuje glađu, pa je u bolnici primio infuziju.


Vojislav Blažević je 54-godišnji paraglajder iz Zagreba za kojeg se odmah na početku sumnjalo da bi mogao biti povezan s eksplozijama koje su se dogodile 9. i 11. januara u Podsusedu i Stenjevcu.

U delu “omiljeni citati” na Blaževićevom “fejsbuku”, posebno pažnju privlači jedan:
- Ubiti isključivo one koji nose oružje sve drugo je zločin protiv samoga sebe i prirode!

Protiv Blaževića će nadležnom Državnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava za dovođenje u opasnost imovine i života. Za to delo, po hrvatskom zakonu preti mu maksimalna kazna zatvora od pet godina.


U toku dana istražni sudija Županijskog suda odlučiće o krivičmoj prijavi I pritvoru.

Do tog trenutka Vojislav Blažević ostaje u Vinogradskoj bolnici u kojoj se oporavlja od posledica ranjavanja bombom koju je sam aktivirao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online