Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 11.01.2013.
09:03 >> 13:18h
index.hr, HRT A

Eksplozija u Zagrebu: Privedeno 14 osoba

Jedna osoba povređena je u noćašnjoj eksploziji kod autobuske stanice u Aleji Bolonja u Zagrebu. Na teren su izašli pripadnici specijalne policije, vatrogasci i ekipa za uviđaj koja je reflektorima osvetlila mesto eksplozije, javljaju hrvatski mediji. HRT nazvanično saznaje da je privedeno 14 osoba.

U Zagrebu je oko ponoći odjeknulo više eksplozija, mada je zvanično potvrđena samo jedna

Služba za upravljanje u hitnim situacijama je saopštila da je osoba koja je povređena prevezana u bolnicu i da je van životne opasnosti.

Mada su mediji javili da je u Zagrebu noćas odjeknulo više detonacija, Služba za

Privedeno 14 osoba

Hrvatska policija završila je uviđaj na mestu eksplozije u Zagrebu, a kako nezvanično saznaje HRT, privedeno je 14 osoba. Niko od privedenih nije osumnjičen, ali se policija nada da će medu njima naći osumnjičene.

upravljanje u hitnim situacijama je saopštila da te "informacije nisu službene".

Kako prenosi Index.hr, eksplozije su se dogodile blizu autobuske stanice u Aleji Bolonje u 00.05. Ubrzo se preko društvenih mreža proširila vest da je eksplodirala bomba i na železničkoj stanici, ali je ta vest ubrzo iz policije demantovana. Kako prenosi Index.hr, na mestu eksplozije još uvek je veoma haotično stanje tako da još nema više preciznijih podataka. Čitatelji tog portala javili su da se čulo više od jedne eksplozije, navodeći da ih je bilo ukupno četiri.

Na zagrebačkim ulicama su vatrogasci, policija i specijalne jedinice
 

Aleja Bolonja je zbog uviđaja zatvorena, a saobraćaj je u okolnim ulicama u zastoju ili je potpunosti zaustavljen.

Pre dva dana jedna eksplozija se dogodila u trenutku prolaska teretnog voza na pruzi u Zagrebu, nedaleko od železničke stanice u Podsusedu. Povređenih tada nije bilo, ali je načinjenja materijalna šteta.

Policija: Eksplozije u Zagrebu nisu teroristički akt

Hrvatska policija saopštila je da za sada nema elemenata koji bi okvalifikovali kao teroristički akt noćašnju eksploziju kod autobuske stanice u Aleji Bolonja u Zagrebu i onu pre dva dana na pruzi nedaleko od železničke stanice u Podsusedu, javlja agencija Hina.

Policija: Za sada nema elemenata koji bi eksploziju okvalifikovali kao teroristički akt
 

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić je izjavio da se dve eksplozije za sada smatraju delima protiv opšte bezbednosti, koje su za posledicu imale uznemiravanje javnosti i dovođenje u opasnost života građana, kao i oštećenje imovine.

Neki hrvatski mediji su, pozivajući se na izvore iz policije, javio da je u toku ispitivanje muškaraca koji je povređen u noćašnjoj eksploziji zbog sumnje da je on postavio bombe. Ranije je javljeno da je on smešten u bolnicu i da je van životne
opasnosti.

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 09:41
Последице авантуре у Авганистану вероватно .
Petak 11.01.2013. 11:00
Опет ће им Срби бити криви.
Petak 11.01.2013. 13:31
Dizu se vozovi u vazduh, eksplodiraju bombe usred grada, isplivavaju delovi tela iz mora, uveliko se kolju turisti ... I posle kazu da Srbi katolici tzv Hrvati nisu najveci bar u necemu. Sad, nisam bas siguran kako to da nazovem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online