Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.12.2012.
14:58
Srna A

Srbi i Bošnjaci zajedno vladaju u Srebrenici

Predstavnici političkih partija dogovorili su se danas da će skupštinsku većinu u Srebrenici činiti svi odbornici u novom sazivu lokalnog parlamenta, izjavio je posle sastanka predsednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović.

Jedinstvo: U Srebrenici neće biti nijednog poslanika u opoziciji
 

Pavlović je precizirao da je dogovoreno da u ponedjeljak, 31. decembra, bude održana konstitutivna sednica na kojoj će biti izabrani predsednik i potpredsednik Skupštine opštine, kao i Komisija za izbor i imenovanja kako bi se pripremila naredna sednica na kojoj će biti obavljena ostala imenovanja.

On je rekao da je postignut dogovor da predsednik i sekretar SO, zamenik načelnika opštine i dva načelnika odjeljenja budu iz reda srpskog naroda i da očekuje da će taj dogovor biti ispoštovan kao i dogovor o direktorskim i ostalim funkcionerskim mestima u firmama i ustanovama čiji je osnivač SO Srebrenica.

Duraković pozdravio sporazum

Izražavajući zadovoljstvo načelnik opštine Ćamil Duraković čestitao je stranačkim predstavnicima što su prevazišli predizborne optužbe i dogovorili da se zajedničkim nastupom stvaraju uslovi za razvoj i bolji život u ovoj opštini, a da ta saradnja omogući bolju i uspešniju saradnju i sa Banjalukom i sa Sarajevom.

 

Član Predsedništva SBB BiH Abdurahman Malkić izjavio je da su se Srbi i Bošnjaci u Srebrenici dogovorili bez ičijeg posredovanja da formiraju opštinsku vlast koja će raditi u interesu Srebrenice i svih njenih građana i da je to najlepša novogodišnja čestitka za njene stanovnike.

Predsednik srebreničkog SDA Sadik Ahmetović izjavio je da je danas sačinjen i potpisan kvalitetan međustranački sporazum koji omogućava da se ostvari saradnja svih subjekata i podignu kvalitet i uslovi života na području ove opštine.

Predsjednik SDP-a u Srebrenici Hakija Meholjić rekao je da ovaj sporazum daje nadu da se realizuje zajednička platforma koju su predstavnici stranaka danas potpisali i da njena realizacija omogući uslove za život u ovoj sredini.

Odbornik Srpske napredne stranke Nikola Simić izrazio je nadu da će ovaj dogovor omogućiti podršku načelniku opštine i da će široka skupštinska većina stvoriti uslove da Srebrenica izađe iz reda nerazvijenih opština.

U novom sazivu Skupštini opštine Srebrenica biće po 11 srpskih i bošnjačkih odbornika i jedan odbornik pripadnik romske manjine. Ovo će verovatno biti jedina opština u BiH u kojoj neće biti nijednog odbornika u opoziciji.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Srebrenica najavljena je za ponedjeljak u 10.00 časova

POVEZANE VESTI

Sreda 26.12.2012. 16:48
Бип је грађански рат, који су нам наметнуло са стране. Страдали су невини. Време је да се дозовемо памети и да кажемо непријатељима да ми као народ са две различите вероисповести можемо да живимо заједно. Да заборавимо све злочине које смо једни другима урадили. А јесмо урадили, слушајући наређења и пропаганду наших исконских непријатеља, ватикана и немаца.
Utorak 25.12.2012. 17:09
to bi bilo isto kao kad bi nacisti i jevreji iz poljske vladali zajedno aušvicom i svijet to pozdravljao
Četvrtak 27.12.2012. 13:02
Otkuda u Srebrenici muslimani kad tvrde da je tamo izvrsen genocid. Genocid znaci da niko nije ostao ziv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online