Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.12.2012.
16:52
Beta A

CG: Savetnik ministra vređao Srbe

Savetnik za međunarodnu saradnju u Ministarstvu kulture Kulture Crne Gore, Argon Camaj ostaće bez posla zbog uvredljivih poruka koje je preko Fejsbuka uputio na račun Srba u Crnoj Gori i bivšeg poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Ervina Spahića.

Otkaz zbog vređanja Srba na Fejsbuku: Argon Camaj
 

Camaj je na svom Fejsbuk profilu, koga je potom ugasio, tokom rukometne utakmice Crna Gora-Srbija, Srbe izbegle iz Hrvatske nazvao "hordama", dok je za funkcionera SDP naveo da bi ga "poslao na vešala", preneli su podgorički mediji.

"Uz zvuke Marša na Drinu zasijao je BLJESAK crnogorske rukometne OLUJE... Vostani Serbio, sva, pođite sjutra u Arenu, imaćete priliku da još jednom izviždite himnu Crne Gore" napisao je Camaj.

"Meni su super one horde izbjeglica iz okupiranih srpskijeh zemalja kojima Crna Gora dade dom, posao, sve - pa ih eno u Areni sve četnik do četnika, pljuju po istoj toj Crnoj Gori. Žive bile đevojke! Vi ste veće od svega onoga što je bilo protiv vas i nas na tribinama..." napisao je Camaj u subotu tokom polufinalne utakmice evropskog prvenstva za rukometašice.

Savetnik u Ministarstvu kulture bi bivseg poslanika SDP Ervina Spahića poslao na vešala zato što je uzeo otpremninu iz Telekoma vrednu 40.000 evra, a nije se odrekao poslaničke plate koja mu zakonski pripada godinu dana po isteku mandata, već je u svojim javnim istupima tim povodom ocenio da je ta plata zaslužena za "naporan rad" u Skupstini.

Ministarstvo kulture Crne Gore se ogradilo od stavova svog savetnika za međunarodnu saradnju i najavilo da mu neće produžiti radni angažman koji ističe krajem ove godine.

"Poštujući Ustav i zakone Crne Gore, kao i načela propisana Zakonom o kulturi, među kojima i ravnopravno očuvanje svih kulturnih identiteta i očuvanje kulturne različitosti, Minisatsrtvo kulture se ograđuje od svih javnih iskaza i delovanja koji se kose sa navedenim principima", piše u saopštenju.

Camaj se izvinio zbog ocena i uvreda na svom Fejsbuk profilu: "Bio sam revoltiran nekim stvarima i zato sam to napisao. To je bio mentalni revolt", napisao je Camaj.

Naveo je da je reagovao "neprimereno", da su emocije "izmakle kontroli" i da se zato "svima izvinjava".

"Ne poznajem Ervina Spahića, i ne umijem da objasnim zbog čega sam napisao to što sam napisao. Nijesam neko ko ima težinu u ovoj državi i imajte u vidu da niko ne stoji iza mene", zaključio je Camaj i ugasio svoj profil na drustvenoj mreži Fejsbuk nakon uvreda koje je saopštio i reakcija koje je izazvao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online