Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.02.2010.
11:50
Srna A

Gudurić: Nisam ubio Pukanića!

Bojan Gudurić, koji je optužen za ubistvo vlasnika zagrebačkog "Nacionala" Ive Pukanića i direktora marketinga te medijske kuće Nike Franjića, negirao je bilo kakvu povezanost sa ostalim optuženima, ali i sa krivičnim delom koje mu je stavljeno na teret.

"Negiram da sam učinio krivično delo za koje me terete i da sam u bilo kojem segmentu, bilo kojom radnjom doprineo izvršenju krivičnog dela, niti sam znao da će to delo biti počinjeno", naveo je Gudurić u pismu medijima.

Dvadesetdevetogodišnji Gudurić, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, ističe da je poslednji put Roberta Matanića i Amila Mafalania, koje USKOK tereti da su bili zaduženi za logistiku pre i nakon ubistva Pukanića i Franjića, video početkom oktobra 2008. godine.

"Od tada ih nisam video, niti sam učestvovao u bilo čemu sa njima dvojicom", naveo je Gudurić, koji se 1. februara predao banjalučkoj policiji, zatraživši da odmah bude sproveden u Sarajevo, a zatim isporučen Hrvatskoj.

Gudurić je u pismu naveo da ne poznaje ostale optužene, odnosno Luku Matanića, Slobodana Đurovića zvanog Kardinal, Željka Milovanovića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

"Sredstva informisanja mi pripisuju ulogu snajperiste koji s krova kuće treba da ubije Pukanića u slučaju da eksplozivna naprava zakaže. Koliko je ta tvrdnja bizarna? Napominjem da ja ni vojsku nisam služio, a u životu nisam nikad ni pucao iz puške", navodi se u Gudurićevom pismu, koje prenose "Nezavisne novine".

Gudurić je u pismu naveo da se spekuliše da će u postupku koji se vodi u Hrvatskoj biti svedok pokajnik.

 

"I kad bih hteo da prihvatim takvu ulogu, ne mogu, jer prosto rečeno, ja o samom događaju ne znam ništa, niti mogu bilo šta reći o bilo kojem učesniku tog spornog događaja", zaključio je Gudurić.

Pred Županijskim sudom u Zagrebu 3. februara počelo je suđenje optuženim za ubistvo Pukanića i Franjića.


Milovanović i Jocić se trenutno nalaze u pritvoru u Beogradu i čekaju na početak suđenja koje će biti održano u Srbiji.

Gudurić je zatražio da bude po skraćenoj proceduri izručen Hrvatskoj jer, kako smatra, tamo će mu poštenije suditi nego u Srbiji.

Ministarstvo pravde BiH još nije odlučilo kome će izručiti Gudurića jer ga, osim Hrvatske, potražuje i Srbija zbog razbojništava.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online