Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.11.2012.
13:12
B. Simonović - Vesti A

Đakon podvalio i premijeru Lukšiću

Crnogorski državni dnevnik "Pobjeda" juče se ponovo "pozabavio" Mirkom Vuletićem Kujavskim, đakonom SPC u Austriji pod duhovnim imenom Menelaj, koji se predstavlja kao knez i "politički savetnik za međunarodne odnose i interreligiozna pitanja o Crnoj Gori". Obelodanjeno je da je on, da bi od više biznismena dobio novac za svoju muzičku trupu "Royal Consort Montenegro" izgleda zloupotrebio imena crnogorskog premijera Igora Lukšića, predsednika parlamenta Ranka Krivokapića i ministra kulture i medija Predraga Sekulića.

RABOTE KNEZA MENELAJA: Mirko Vuletić Kujavski

Kako smo već pisali, "Pobjeda" je nedavno žestoko reagovala na Vuletićevu besedu na konferenciji "Evropske integracije i Zapadni Balkan", održanoj polovinom oktobra u Minhenu. Vuletić je, da podsetimo, na tom skupu kazao da je Milu Đukanoviću sada potrebna visoka politička funkcija kako bi se, kao u slučaju suđenja u Italiji, mogao pozvati na imunitet. Pri tom ga je optužio da je "direktni i glavni organizator krijumčarenja cigareta".

Tvrdio je da je u Crnoj Gori "široko rasprostranjen" kriminal i korupcija i da vladajuća koalicija, u stvari, nije ni pobedila na nedavnim izborima.


"Pobjeda" je u tom napisu "prozvala" i više poznatih crnogorskih biznismena koji su prilozima od 500 do 30.000 evra podržali delatnost Vuletića, a juče su se na tapetu našli i premijer, predsednik parlamenta i ministar kulture. Vuletić je, navodno, uz pismo-molbu za pomoć njegovoj muzičkoj trupi (precizirana je i suma od 20.000 evra), koje potpisuje Ljiljana Jončić, "trh. sekr. Ansambla", slao i pisma - preporuke pomenutih zvaničnika. O svemu se još ne mogu izvoditi tvrdi zaključci jer ni iz Lukšićevog, ni iz Krivokapićevog, ni iz Sekulićevog kabineta juče nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija.

  

Navodni premijerov hvalospev


Iako se, već nakon prvog čitanja stiče neodoljiv utisak da je sve tri preporuke, čiji su faksimili objavljeni, pisala jedna ruka, najviše oduševljena delovanjem Vuletićeve trupe navodno je iskazao Igor Lukšić:


- Predstavlja mi veliku čast i posebno zadovoljstvo što mogu da vam na ovaj način preporučim učešće u projektima koje organizuje Ansambl 'Royal Consort' Montenegro... Ansambl na najbolji način predstavlja Crnu Goru Evropi, i na vrlo konkretan i od strane velikog broja poštovalaca prihvaćen način, dovodi Evropu u Crnu Goru" - piše, pored ostalog, u navodnom hvalospevu Igora Lukšića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online