Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 19.11.2012.
23:00
Srna A

"Hag oslobađa i Karadžića"

Američki advokat Piter Robinson, pravni zastupnik nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, nada se da će Karadžić imati koristi od oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Hagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Ako bude primenjeno isto pravilo i Karadžić na slobodi : Piter Robinson
 

"Nadam se da će Karadžić imati koristi od te odluke kako u pogledu optužbi za granatiranje, tako i zbog ovakvog postupka žalbenog veća što su to protumačili u korist optuženog. Nadam se da će to biti i u slučaju Karadžića", rekao je Robinson.

Robinson je za Televiziju "Prva" rekao da su i kod incidenta na sarajevskoj pijaci Markale dokazi posredni, slično kao u slučaju granatiranja Knina, s tim što u Kninu niko nije uzvraćao na granatiranje, a u slučaju Sarajeva i muslimani su granatirali Srbe.

On je ocenio da bi i Karadžić možda trebalo da bude oslobođen, ukoliko bi bilo primenjeno isto pravilo.

Robinson je napomenuo da ne želi da komentariše ovu presudu, već jednostavno želi da obezbedi da se isto to primenjuje na sve ljude pred Haškim sudom, a posebno na Karadžića.

Robinson je rekao da nikada u veću haških sudija nije video toliku razliku u mišljenjima onih koji su "za" i koji su "protiv".

"Nisam imao priliku da vidim tako podeljena mišljenja povodom presuda, nikada toliko neslaganje nije bilo jako izraženo", rekao je Robinson.

Govoreći o mogućnosti revizije oslobađajuće presude, Robinson je rekao da haško tužilaštvo može da podnese zahtev za reviziju presude ukoliko se pronađu novi dokazi, ali da misli da je to malo verovatno.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 23:13
Iskreno cini mi se da ova prica ne pije vodu.Ali posle ovakve odluke,,Haskog logora,, cini mi se da se vec vidi kakav je ko covek i da ce ovako tezak poraz konacno ujediniti prave ljude u ovoj zemlji i tako pomoci svima nama.STOP HASKOJ TIRANIJI!!!
Ponedeljak 19.11.2012. 23:30
Od presude Gotovini ja sam da se puste svi pa i oni osudjeni Hag nije sud
Utorak 20.11.2012. 10:49
Zato su hrvatski generali oslobodjeni jer su Hrvati slozni.Mozda neko ne voli Gotovinu,mozda neko ne voli Markaca,ali svi rade u istom cilju.Umesto da podrzite oslobadjanje bilo kojeg Srbina iz haga,vi ste ovde prepucavate ko je zasluzio,a ko ne.Dok se glozimo ko rogovi u vreci bice nam ovako kako jeste.kako drugi da nas vole kad sami sebe ne volimo.Po mom i Karadzic i Mladic!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online