Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 19.11.2012.
03:52
Večernje novosti A

Zec: "Merčepovci" još na slobodi

Dušan Zec kome su Merčepovi zločinci, dok je imao 11 godina, u noći između 7. i 8. decembra 1992. zverski ubili oca Mihajla, majku Mariju i sestru Aleksandru, nema iluzija posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

Zločinac još bez kazne: Tomislav Merčep
 

Pita se, bez reči, ko je, ako nisu Ante Gotovina i Mladen Markač, odgovoran za ubijene i proterane tokom "Oluje“. Vidi analogiju i u slučaju ubistva svoje porodice.

"Sudi se samo Tomislavu Merčepu, a šta je sa ostalima? Gde su egzekutori mučkog ubistva mojih roditelja i seke? Oni žive slobodno, a pripadali su Merčepovoj grupi. Baš kao što su pripadnici jedinica sada slobodnih generala posle „Oluje“ ubijali, palili, uništavali i pljačkali naša ognjišta. Ne pripadam onima koji su za odmazdu, revanšizam, osvetu, ali jesam da im se sudi po kantaru pravde i zakona", rekoa je za Večernje novosti Dušan Zec.

Pročitajte još:

* Gotovina akciju spremao sa CIA

* Zločinački poduhvat SAD, Haga i Hrvatske

U procesu protiv Tomislava Merčepa pred većem zagrebčkog Županijskog suda Dušana Zeca i njegovu sestru Gordanu zastupa advokat Mario Nobilo. Mada je dokazni postupak u velikoj meri odmakao, Dušan još nije dobio poziv za svedočenje, ali ga i ne očekuje.

Zbog optužbe da su ubili nedužne ljude suđeno je pripadnicima hrvatskog MUP Siniši Rimcu, Munibu Suljiću, Igoru Makoli, Nebojši Hodaku i Snježani Živanović, ali su oslobođeni zbog „proceduralne greške“ - priznanje za ubistvo istražnom sudiji su dali bez prisustva advokata. U međuvremenu, Suljić je preminuo.

"Tračak nade da će suđenje Merčepu dobiti epilog daje izjava predsednika Josipovića i premijera Milanovića, da je država dužna da procesuira odgovorne za ratne zločine. Koliko će hrvatsko pravosuđe istrajati - videćemo. Mada sam ja, posle najnovije odluke Haškog tribunala, veliki skeptik i pesimista", zaključio je Dušan Zec.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 04:56
Боже помози напаћеном српском народу,а нашим непријатељима опрости грехе. Величина народа не мери се бројношћу него човечношћу. Останите људи и по ту страшну цену, а нељуди ни по коју. Ако већ мора да буде и избећи се не може, онда боље и мртав човек него жив нечовек. Јер пред Богом живим човек никад није мртав, а нечовек је мртав и док гази по овој земљи. То је кроз векове била поука наших мајки, не једне мајке Јевросиме: немој, сине, говорити ни чинити криво...Боље ти је изгубити главу, него своју огријешити душу! Патријарх Павле.
Ponedeljak 19.11.2012. 09:05
I ovi zlocini ce da budu legalizovani ako vec i nisu. Hrvatska mora da udje "cista" u EU. Tako je barem zamisljeno od zapadnih velesila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online