Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.11.2012.
13:26
Klix.ba A

Banjaluka: Đake vode na izlet u Mekdonalds

Roditelji učenika jedne osnovne škole u Banjaluci tvrde da učitelji i nastavnici njihovu decu primoravaju da idu u novootvoreni Mekdonalds restoran i da za taj "izlet" ponesu po pet konvertabilnih maraka, oko 2,5 evra..

Otvaranje Mekdonalds restorana u Banjaluci bio pravi događaj
 

Otac jednog osnovca četvrtog razreda kaže da su se on i ostali roditelji pobunili protiv ovakvog "izleta". Kaže da su učitelji potom odlučili da u restoran brze hrane decu ne vode kolektivno, ali i da su ih šokirali nalogom deci da samostalno posete restoran i o njemu napišu sastav koji će biti ocenjivan.

"Pre desetak dana moje dete je došlo iz škole i reklo da je učiteljica poručila da će ići na izlet u Mekdonalds i da za obrok treba da ponesu po pet maraka. Ostao sam bez teksta jer smatram da škola nema pravo da deci nameće posete nekakvim restoranima i još da zahtevaju da svako dete ponese pare. To je priličan izdatak za većinu roditelja. Rekao sam detetu da prenese učiteljici da neće ići, što je, kako se ispostavilo, učinila i većina drugih roditelja", kaže ovaj roditelj.

Posle nekoliko dana, nastavlja on, dete je iz škole došlo sa novim, još apsurdnijim zahtevom. "Deci je rečeno da se u Mekdonalds neće ići kolektivno, nego će ići kako i kada žele, ali da su obavezni da napišu sastav o ovom restoranu, koji će biti ocenjivan. Nije mi jasno šta je to tako posebno u Mekdonaldsu da on mora biti posećen i da o njemu mora biti napisan i sastav", dodaje roditelj.

Kaže da je zbog toga hteo da ode do učiteljice, ali se plaši da bi ga etiketirali kao bundžiju i da bi zbog toga njegovo dete moglo da ima problema u školi.

Otac učenika sedmog razreda iste škole potvrdio je da je njegovo dete već bilo na "izletu" u Mekdonalds restoranu. "Učenicima je rečeno da će tog dana prvo posetiti muzej, a posle toga i Mekdonalds i da ponesu pare za obrok. Pristao sam samo da dete ne bi bilo izuzetak, ali smatram da ovakvo ponašanje nije uredu. Razumem da deca treba da idu na prave izlete, u muzeje, pozorišta, bioskop i slično, međutim, van pameti je da ih kolektivno vode po restoranima", naglašava ovaj otac.

U OŠ Ivo Andrić tvrde da u školi nikada nije donesena odluka o obaveznom odlasku u Mekdonalds, a još manje o pisanju sastava o poseti. Direktorka Željka Opačić kaže da se izleti planiraju godišnjim programima. Ona naglašava da izlet u restoran ni u kojoj varijanti nije planiran.

"Međutim, pojedini učenici, bez obzira na upozorenja uprave škole i nastavnika da tokom velikog odmora ostanu u školskom dvorištu, odlaze u Mekdonalds. Njima upravo roditelji daju novac za to, a bune se protiv navodnog kolektivnog odlaska u ovaj restoran, od kojeg ionako nema ništa. Tačno je da su učenici sedmog razreda išli u muzej, a ako su toga dana i svraćali u Mek, to su uradili usput i svojom voljom. Proveriću još sa učiteljicama da nije možda došlo do nekog nesporazuma, ali ja zaista ne znam ni za kakav izlet ovakve vrste", naglašava Opačićeva.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 16:44
Kako izgleda saradnja funkcionise dobro(mislim izmedju vlasnika te prcije i nekoga od nastavnika) tj.umesto da deci objasne kakva je to hrana,kako se priprema i ko sve u takvim restoranima radi i koliko ti radnici zaradjuju,oni pokusavaju da ih prisile da tamo idu.Krajnja glupost.
Subota 10.11.2012. 04:59
Prvo, Mac je obicno sranje, jeftina i nezdrava brza hrana uz koju ide i djavolsko, americko pice Coca. Deci bi trebalo objasniti da se jedenjem te hrane postaje debeo, trom i kretenast, kao sto su kreteni iz nama neprijateljskih zemalja a koji uzivaju u tom americkom sranju.
Subota 10.11.2012. 12:00
Ovo je netačna vijest.Danas je i ministar Kasipović negirao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online