Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.10.2012.
14:05
Ž. Marković - Vesti A

Glasali za izbornu prevaru u Srebrenici

Centralna izborna komisija BiH nije poništila izbore u Srebrenici iako je MUP RS utvrdio da je određeni broj građana koji je glasao nezakonito prijavio prebivalište u toj opštini i te prijave poništio.

 

Zbog fiktivnih prijava, poništeni su izbori u opštinama Istočni Drvar i Istočni Mostar, ali ne i u Srebrenici. U CIK-u to obrazlažu činjenicom da broj poništenih prijava prebivališta u tom gradu nije uticao na izborni rezultat, za razliku od Drvara i Mostara gde su ti glasovi presudili. Ovakva odluka CIK-a izazvala je ogorčenje među članicama koalicije Zajedno za Srpsku koje su tražile ponavljanje izbora.


Predsednik lokalnog SDS-a Momčilo Cvijetinović kaže da je CIK pokazao da je političko telo koje kontrolišu bošnjačke i hrvatske stranke.

Emir Suljagić

- Uprkos očiglednom inženjeringu koji je sproveden i nizu nepravilnosti koji je utvrđen, izbori nisu poništeni. Taj organ nije profesionalno razmatrao podnesene argumente i dokaze o kršenju izbornog zakona i pravila nego su preglasavanjem odlučivali po stranačkim simpatijama i nacionalnoj naklonosti - rekao je Cvijetinović.


Inače, kako saznajemo, članovi CIK-a nisu bili složni po pitanju poništavanja izbora u Srebrenici, odnosno, srpski članovi su praktično preglasani. Šef SNSD-a u Srebrenici Radomir Pavlović kaže da je CIK preglasavanjem doneo političku odluku.


- Nećemo prihvatiti lažirane rezultate i izbornu prevaru. Nećemo sprovoditi te rezultate i očekujem da se uskoro predstavnici naše koalicije sretnu sa liderima najjačih stranaka u Srpskoj i dogovorimo dalje korake - istakao je Pavlović.


Podsetimo, nekoliko meseci uoči lokalnih izbora Emir Suljagić pokrenuo je akciju "Glasaću za Srebrenicu", tokom koje je prebivalište u Srebrenici prijavilo više od 2.000 Bošnjaka kako bi stekli pravo glasa, a među njima je bio i sandžački muftija Muamer Zukorlić. Na taj način za načelnika Srebrenice izabran je Ćamil Duraković, a odmah posle izbora svi prijavljeni odjavili su mesto boravka.
 

Sprema podvalu u celoj RS


Emir Suljagić namerava da pokrene novu, mnogo opasniju kampanju koja je usmerena za opšte izbore 2014. godine. Suljagić sada priprema osnivanje organizacije pod nazivom "Prvi mart" čiji će zadatak biti da motiviše Bošnjake da se masovno registruju za izbore u celoj RS i glasaju za buduću multietničku listu koju će činiti kadrovi stranaka koje "ne negiraju genocid". Na taj način iz RS u Parlament BiH moglo da bude izabrano čak četiri ili pet poslanika koji bi bili dovoljni za entitetsku većinu, čime bi bio obesmišljen mehanizam zaštite, poznatiji kao entitetsko glasanje.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 16:14
Република Српска треба да игнорише вештачку државу Босну и да води само своју политику,нешто слично као што су радили словенци бившој СФРЈ.Очигледно је да тамо нема суживота са муслиманима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online