Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 23.10.2012.
18:21
Jutarnji hr A

Zagreb: Strejt par tukao gej par

U Zagrebu je zabeležen slučaj fizičkog napada na gej par, izvestila je nevladina organizacija Zagreb Prajd koja organizuje istoimene povorke u Zagrebu. Dva mladića su zbog jednog poljupca dobila batine.

Nisu u Španiji: Gej par dobio batine u Zagrebu ( foto ilustracija)
 

"Vraćali smo se iz kluba u kom smo bili s društvom. Ništa nije upućivalo na to da bi se mogao dogoditi bilo kakav incident - normalno smo se vozili kući. Moj dečko, koji je došao iz Barselone, u jednom trenutku me je poljubio. Pretpostavljam da je to

isprovociralo napadača i njegovu djevojku. Kad su se otvorila vrata autobusa na stanici, odjednom sam osetio udarac u lice", priča gej mladić (24) koji je napadnut.

U Španiji je OK nežnost gej partnera

 

"U Barseloni je situacija drugačija, kod njih su nežnosti gej para na ulici normalna pojava. Mom dečku je bilo čudno što ne sme da me poljubi kad poželi, a kad vidi da se ja odmičem od njega, blago se i uvredi.

 

Do ovog napada je mislio da preterujem, da možda ne želim da me grli na ulici. Sada mu je jasno da imam dobar razlog da izbegavam bliskost u javnosti".

"Odmah sam shvatio da mi je lice krvavo. Napadač i devojka su verovatno sve vreme bili blizu nas i čekali da nas napadnu. On nije krupan pa je bio svestan da bismo se nas dvojica lako obranili da nas je napao tokom vožnje. Ovako nas je kukavički nekoliko puta udario a da se nismo ni snašli i potom izašao iz autobusa."
 

"Njegova devojka ga je bodrila da nas još udara. Zajedno su još neko vreme stajali na stanici, a on ih je vređao vičući: ‘Pederčine, gubite se odavde. Koji k... radite ovde?’ i pritom udarao po autobusu. Napad je prestao kad je vozač zatvorio vrata", kaže napadnuti 24-godišnji mladić koji je napadnut.


Pomoć dobrih ljudi

"Nekoliko se ljudi odmah ustalo, dali su nam maramice, ustupili nam mesto da sednemo... Čuo sam i kako komentarišu da je naš napadač kukavica. Nisam mogao da verujem da je reakcija takva, oduševila me".


Policija traži nasilnika

Mladi gej par obratio se za pomoć Zagreb Prajdu, čiji su advokati podneli prijavu protiv nepoznatih počinilaca za delo nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje. Uz policiju, iz koje je potvrđeno da traže napadača i istražuju motive napada, o incidentu je obaveštena i španska ambasada.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.10.2012. 19:15
sta je smisao ove price ???????????
Utorak 23.10.2012. 20:38
Pogledaj te kako Dnevni avaz ponos bosnjaka zamislja da vidi srbiju za 70 godina, a narocito obratite paznju na nis, leskovac i vranje!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online